Boze brief machinist: 'Loop niet onder overweg door'

Gepubliceerd op 18 februari 2016 om 11:31

Snel onder de slagboom doorkruipen om de trein te halen, een man deed dat deze week en struikelde op het spoor. Hij werd ternauwernood gemist door de trein. De machinist van de trein is woedend.

Boze brief machinist: 'Loop niet onder overweg door'

Machinist Niek Bakker schrijft op Facebook: „Wat ging er vanmorgen door u heen toen u bij station Hengelo-Oost onder de gesloten overwegbomen doorliep en in alle haast op het spoor ten val kwam voor mijn trein.” 

Dit vergeet ik nooit meer

„Wat is zo'n trein groot hé, van zo dichtbij? Wat ging er door u heen toen het gegil van mijn twaalf blokkerende wielen hoorde?”, gaat de boze machinist verder. 

„Wat ging er door u heen toen u de mensen op het perron hoorde schreeuwen? U was bang dat u de trein zou missen, wees maar blij dat de trein u gemist heeft. Maakt u om de rest maar geen zorgen, u zit nu in de trein met een paar vlekjes op uw kleding. En mijn hartslag komt vanzelf terug op het juiste ritme. Maar dit vergeet ik nooit weer", besluit Bakker.

Campagne

Prorail voert op het moment een campagne tegen onveilig gedrag bij overgangen. In 2015 vonden er in totaal 33 aanrijdingen plaats op overgangen. Daarbij kwamen dertien mensen om het leven, meldt RTL Nieuws. De meeste ongelukken vonden plaats bij overwegen met lampen, bellen en spoorbomen.

Bron: http://www.metronieuws.nl/ door Zoë Boven Foto: ANP

 

12745414_1080406938676468_6064098620454726430_n.jpg

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.