Vader wil verjaardagsfeest voor gehandicapte dochter

Gepubliceerd op 24 februari 2016 om 08:13

Stel je voor, je hebt een gehandicapte dochter en ze wordt 17 jaar, maar op haar verjaardag komt bijna niemand opdagen.

fe43fdc37d86a97d7cc5287f736d1a04-1456258037-1.jpgHet overkwam de dochter van Marcel Kolder. „Zo verdrietig, Mayim verdient een verjaardagsfeest zoals ieder ander kind”, schrijft Marcel uit Almere op zijn blog.

Het verhaal wordt massaal gedeeld op sociale media. Mayim is spastisch, zit in een rolstoel en heeft zware hartproblemen.  „Ze is een zorgenkind en zielig, maar zo ziet ze het zelf niet”, gaat Marcel verder.

Gewoon zijn

Mayim mag ‘anders’ zijn dan haar leeftijdsgenoten, ook zij wil vooral gewoon zijn. „Lekker met vrienden en vriendinnen leuke dingen doen." Maar in de praktijk is dat lastig, dat werd op haar verjaardag weer pijnlijk duidelijk.

Marcel: „Op haar verjaardagsfeestje had ze 30 mensen persoonlijk uitgenodigd, onder wie 15 leeftijdsgenootjes. Met moeite heeft ze een halve dag besteed om een mooie uitnodiging in elkaar te plakken. Die heb ik voor haar gescand en geprint."

Teleurstelling

De teleurstelling was groot toen, op een paar familieleden en één meisje uit haar klas na, alle 15 vriendjes en vriendinnetjes het lieten afweten op de grote dag. „Slechts twee van hen hadden afgebeld, de rest liet niets van zich horen. Daar zaten we dan met taart, cake, zelfgemaakte hartige hapjes en 30 vrijkaartjes voor een museum”, gaat Marcel verder.

Verdrietig

Wat de reactie van het meisje was? ,,Het heeft Mayim verdriet gedaan.” Door zijn verhaal te vertellen, hoopt hij dat er iets gaat veranderen. ,,Kinderen zoals Mayim raken sneller in een isolement. Mensen durven niet snel naar ze toe te komen en vriendschappen sluiten is moeilijk. Maar de behoefte aan mooie vriendschappen is wel heel groot.”

Marcel schrijft dat dit ook voor ouders van een gehandicapt kind moeilijk is. Door zijn blog hoopt hij de gevoelens die ouders van gehandicapte kinderen kunnen ervaren uit een taboesfeer te halen. „Je bent als ouder ook bang voor de toekomst. De kring van vrienden die iedereen zo hard nodig heeft, is er niet. En zal er waarschijnlijk ook nooit komen. Dat is wrang en zorgt voor een naar gevoel."

Nieuw feest

Marcel laat zich echter niet zomaar uit het veld slaan, hij wil dat er iets verandert: „Dat ze als een gewoon kind wordt behandeld.” Hij gaat daarom een nieuw verjaardagsfeest voor zijn dochter organiseren. ,,Ergens in de zomer. Ik hoop dat Mayim de verjaardag krijgt die ze zo graag wil. Met alles erop en eraan. Inclusief vrienden en vriendinnen."

Bron: http://www.metronieuws.nl/ door Zoë Boven Foto: Colourbox

Reactie plaatsen

Reacties

elly
8 jaar geleden

Heel liefdevol van de vader, ik hoop dat 't een feest wordt met veel mensen en veel gezelligheid.