Nieuwe spitsbus tegen volle trein blijft leeg

Gepubliceerd op 24 februari 2016 om 10:55

De nieuwe spitsbus die NS inzet om het horrortraject van de Zaanlijn te ontlasten, bleef maandagochtend akelig leeg. Geen forens voelde de aandrang drie keer zo lang over de afstand Castricum - Amsterdam Sloterdijk te doen dan de - overvolle - trein er over doet.

af1bc0bcf1bea244051452b12497adf1-1456135214-1.jpgReizigers lijken liever te staan in de trein, dan de spitsbus te nemen. Maar liefst 70 minuten doet de bus over de afstand waar de trein 22 minuten over doet. Forensen krijgen een gratis consumptie als compensatie voor de langere reistijd. Maar dit kon de reizigers niet bekoren. 

Alleen journalisten wisten deze eerste ochtend de weg te vinden naar de bus die „de drukte in de trein op dit traject voor reizigers moet verlichten en moet zorgen dat iedereen op tijd op de plaats van bestemming is”, laat NS weten.

De bussen rijden vanaf 7.00 uur tot en met 8.30 uur ieder half uur vanuit Castricum via Krommenie-Assendelft naar Amsterdam Sloterdijk. In de middagspits rijden de bussen in omgekeerde richting. Dan vertrekt de eerste bus om 15.55 uur en de laatste om 17.25 uur.

Maatregelen

De spitsbus is één van de maatregelen om de drukte dit jaar en begin volgend jaar tegen te gaan, omdat er onvoldoende treinen zijn. Aan het einde van dit jaar rijden de eerste nieuwe sprinters over het spoor die NS eind 2014 met spoed heeft besteld. Om verder de drukte te beperken, zet NS bijvoorbeeld reservetreinen in en worden in bepaalde sprinters eersteklasstoelen weggehaald en vervangen door tweedeklasstoelen.

  http://www.metronieuws.nl/ door Anne-Fleur Pel  Foto: ANP

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.