Pinguïnkolonie Antarctica spoorloos verdwenen

Gepubliceerd op 24 februari 2016 om 10:25

Wetenschappers zijn het niet eens over het lot van een grote kolonie adéliepinguïns in Antarctica. Australische onderzoekers meldden eerder dat de kolonie nagenoeg is uitgestorven, doordat een immense ijsberg hun toegang tot de zee blokkeert.

1a92ab63be1c323ff9a4ffd77f5a21c9-1456237401-1.jpgEen Amerikaanse pinguïnexpert gelooft daar niet in en zegt dat de kolonie zich simpel bij een andere heeft aangesloten.

Onderzoekers van de Australische universiteit van New South Wales vonden nog maar 5520 pinguïnstellen, terwijl een eeuw geleden de baai nog werd bevolkt door 100.000 van de zwart-witte vogels. Zij concludeerden dat de kolonie op sterven na dood is en publiceerden hun bevindingen in het tijdschrift Antarctic Science.

De Amerikaanse pinguïnonderzoeker Michelle De La Rue van de universiteit van Minnesota laat echter een heel ander geluid horen. Volgens haar is de kolonie op eigen kracht uit het gebied weggetrokken en hebben de dieren zich aangesloten bij een groep dichter bij water. Zij wijst op een vergelijkbare gebeurtenis in 2001. Toen vertrok een kolonie pinguïns van het Ross-eiland vanwege een ijsberg die de boel blokkeerde.

Bron: http://www.metronieuws.nl/ door Remco Visser Foto: Metro

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.