Jonge D66'er bedreigt Geert Wilders met de dood

Gepubliceerd op 26 februari 2016 om 11:32

Een lid van de Jonge Democraten Fryslân, de jongerenorganisatie van D66, is in opspraak geraakt na een doodsbedreiging aan het adres van Geert Wilders op internet. De politie meldt vrijdagochtend dat de verdachte zichzelf heeft gemeld op het bureau en dat hij momenteel wordt verhoord.

JongeD66erbedreigtGeertWildersmetdedood-1.jpgHet landelijke bestuur heeft besloten de inwoner van Drachten te royeren als lid vanwege de dreigtweets, bevestigt voorzitter Elene Walgenbach van de Jonge Democraten. De Fries was niet alleen lid van de Jonge Democraten Fryslân, maar ook van de plaatselijke D66-afdeling in Smallingerland. Na overleg met het hoofdbestuur is besloten Mohamed ook binnen D66 te royeren.

Mohamed was tot een jaar geleden actief betrokken bij de JD Fryslân. Hij vervulde een periode een bestuursfunctie. Na 3 maanden legde hij zijn functie neer, zegt Ruben Feiken, voorzitter van de Friese afdeling. Feiken zegt dat hij 'zeer geschrokken' is van de uitingen van Mohamed. ,,Ik ken hem heel goed. Ik snap het heel slecht. Het is een intelligente en vriendelijke jongen. Ik weet niet hoe hij tot dit soort uitspraken kan komen.''

Kogel
Mohamed bedreigde Wilders in een persoonlijk bericht. Hij stuurde: ,,Geert Wilders kom een keer naar Drachten. Ik schiet een kogel door je kut kop.'' ,,Ik snij je open en voer je aan de varkens (je soort genoten)'' ,,Je wordt toch wel een keer vermoord, laat mij het dan beter doen.'' Gevolgd door een opgestoken duimpje. Wilders maakte een screenshot van de dreigementen en publiceerde dat vervolgens op zijn twitterpagina.

Mohamed heeft zijn twitteraccount inmiddels verwijderd. Hij was niet bereikbaar voor commentaar.

Bron: http://www.ad.nl/  Elisabeth Vogelzang  Foto:  ANP

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.