'Executie Nederlanders is teken dat kalifaat in verval is'

Gepubliceerd op 1 maart 2016 om 10:32

Acht Nederlandse jihadisten omgebracht door leden van hun terreurgroep IS. Als dat waar is, is het meest afschrikwekkende beeld voor jihadgangers in spe geschetst. En het maakt nog iets anders duidelijk: 'het verval van het kalifaat,' zegt een ingewijde.

media_xll_3634495-1.jpgRaqqa is being slaughtered silently, oftwel, Raqqa wordt in stilte vermoord. Zo heet de actiegroep die in het diepste geheim opereert, om nieuws naar buiten te brengen vanuit het kalifaat van terreurgroep IS. Het is de plek waar de vernietiging overal is, waar zwarte vlaggen wapperen, westerse, Syrische en Russische bommen vallen.

En, zo meldt de actiegroep, de plek waar acht Nederlandse strijders nu net zo meedogenloos zijn geëxecuteerd als buitenlandse journalisten en hulpverleners.

Zij zouden deel hebben uitgemaakt van een groep van in totaal 75 Nederlanders, die zijn vastgezet na een ruzie met Irakese mede-jihadisten. Al langer leefden de Hollanders, merendeels van Marokkaanse afkomst, op gespannen voet met IS. Maar in hun uitvalsbasis, een manege in Raqqa, volgden zij naar verluidt wel de regels van de terreurorganisatie. Tot een jonge Nederlander door Irakese strijders werd doodgemarteld, omdat hij wilde vluchten uit het kalifaat en anderen probeerde over te halen met hem mee te gaan.

Verhaal halen
De Nederlanders gingen verhaal halen, tijdens de ruzie met Irakese strijders doodden zij een van hun leiders. Het waren uiteindelijk de Nederlanders die het onderspit delfden. De groep werd gearresteerd, afgelopen vrijdag zijn acht van hen geëxecuteerd, meldt de actiegroep.

Read the whole article at: http://www.ad.nl/ad/nl/1013/Buitenland/article/detail/4254481/2016/03/01/Executie-Nederlanders-is-teken-dat-kalifaat-in-verval-is.dhtml

Bron: http://www.ad.nl/ door Cyril Rosman en Carla van der Wal  Foto: AP

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.