Clinton en Trump grote winnaars Super Tuesday

Gepubliceerd op 2 maart 2016 om 08:44

Op Super Tuesday hebben Donald Trump en Hillary Clinton goede resultaten geboekt in de voorverkiezingen van het Amerikaanse presidentschap.

f7e437232fcbbc90699fc7a7355482fc-1456899214.jpgDe Democratische kandidaat won zeven staten, zo stellen Amerikaanse media op basis van voorlopige tellingen, en ook de omstreden Republikeinse kandidaat Trump wist in zeven staten de meeste stemmen te vergaren.

FAVORIETEN

Daarmee hebben de twee hun favorietenrol waar weten te maken. Clinton won in Alabama, Arkansas, Georgia, Massachusetts, Virginia, Tennessee en Texas. Vier staten gingen naar senator Bernie Sanders: zijn thuisstaat Vermont, Colorado, Oklahoma Minnesota.

Ook Trump ging met (minimaal) zeven staten aan de haal: in Alabama, Arkansas, Georgia, Massachusetts, Vermont, Virginia en Tennessee kreeg hij de meeste staten. Senator Ted Cruz won zijn thuisstaat Texas en Oklahoma. Senator Marco Rubio uit Florida kreeg alleen de meeste stemmen in Minnesota. De uitslag in Alaska is nog niet bekend.

„Ik ben een vereniger'', stelde Trump dinsdag in zijn toespraak. Zorgen van andere Republikeinen dat hij de partij schaadt, wees Trump van de hand. „Als we hier eenmaal klaar mee zijn richt ik me maar op een persoon: Hillary Clinton.''

KASICH EN CARSON

De twee Republikeinse kandidaten die geen enkele staat wonen, John Kasich en Ben Carson, lijken volledig kansloos voor de zege in de voorverkiezingen. Toch hebben de kandidaten de handdoek nog niet in de ring gegooid. Zo liet gouverneur Kasich van Ohio eerder al weten dat hij in ieder geval de voorverkiezing in zijn thuisstaat, die gepland staat op 15 maart, binnen wil halen.

Bron: http://www.metronieuws.nl/ door METRO / ANP Foto:  ANP 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.