Zwaar mishandelde baby terug naar ouders wegens gebrek aan bewijs

Gepubliceerd op 2 maart 2016 om 10:35

Er was gerede twijfel over wie de zware verwondingen aan hun twee maanden oude baby precies had toegebracht, en dus zijn een vader (24) en moeder (26) uit het West-Vlaamse Wielsbeke vrijgesproken door de rechter in Kortrijk.

media_xll_8451376-1.jpgHet meisje woont inmiddels opnieuw bij haar ouders.

Begin januari 2014 trok een kinderarts van het ziekenhuis in Waregem aan de alarmbel, nadat een twee maanden oude baby werd binnengebracht met vastzittende slijmpjes. Er bleek veel meer aan de hand. Het meisje vertoonde recente en iets oudere breuken, waaronder een schedelfractuur, breuken aan de beide onderbeentjes en zes gebroken ribben. Eerder al werden er bij controles door Kind & Gezin tot driemaal toe opmerkingen gemaakt over een gezwollen kaak en blauwe plekken in de vorm van vingerafdrukken.

Omdat het kindje bijna uitsluitend bij de ouders verbleef, werden zij al snel in verdenking gesteld. De procureur vorderde voor zowel de vader - die hij omschreef als een agressieve man - als de moeder een effectieve celstraf van een jaar. Maar de correctionele rechtbank sprak beide ouders gisteren verrassend genoeg vrij, omdat niet kon worden bewezen wie het kind mishandeld had. "En zonder bewijslast kan je nu eenmaal niemand veroordelen", aldus de Kortrijkse persrechter.

Geruststellend is deze vrijspraak echter niet. De peuter, die nu 27 maanden oud is, woont opnieuw vijf dagen op de zeven bij haar ouders. Haar papa werd in 2013 nog veroordeeld voor de verkrachting van een minderjarig meisje.

Bron: http://www.hln.be/ door LIEVEN SAMYN EN ANNICK GROBBEN Foto: VRT

Reactie plaatsen

Reacties

cindy@wijd-waterland.nl
8 jaar geleden

Wat is dit voor waanzin? Haal dat arme kind daar weg, voordat het wordt doodgeslagen!!!
Wat vreselijk dat zo'n rechter deze beslissing neemt.