'Dealers moeten eigen product nemen tot ze sterven'

Gepubliceerd op 2 maart 2016 om 09:19

De National Narcotics Agency in Indonesië wil mogelijk heel bizarre methoden gaan gebruiken om drugsdealers te straffen.

c790d31c763c0ab938709f2b081cfa3f-1456902825-1.jpgDe instantie heeft een voorstel gedaan om gepakte dealers hun eigen product in te laten nemen tot ze er letterlijk bij neer vallen. Dat meldt Al Jazeera.

Het is illustratief van de wanhoop die heerst bij het agentschap; het krijgt maar geen grip op drugsproblemen in het land.

STRENG BELEID

Mocht het voorstel erdoor komen, wordt het beleid tegen drugsdealers alleen maar strenger. Nu al komen gepakte drugshandelaars vaak voor een vuurpeloton te staan: „We moeten de strijd tegen drugs overal voeren”, aldus Hendro Pandowo, een lokale politiechef: „Ze moeten van de straten in Jakarta en uitgeroeid worden in heel Indonesië.”

Indonesië kent momenteel zo’n 4,5 miljoen drugsverslaafden. Dagelijks sterven zo’n 33 mensen aan een overdosis. Toch hebben critici hun ongenoegen uit over de voorstellen. Zij zijn onder meer van mening dat in de wetgeving geen onderscheid wordt gemaakt tussen pure handelaars en daadwerkelijk drugsverslaafden.

Bron: http://www.metronieuws.nl/ door Jurgen van der Hoeven Foto: EPA

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.