Voedingsproblemen bij je baby? Trek aan de bel

Gepubliceerd op 4 maart 2016 om 08:57

Brett (1) werd na 29 weken zwangerschap geboren. Na enkele weken sondevoeding zou hij borst- of flesvoeding krijgen. Maar dat lukte niet.

b05306dc8feaa7a0b7196b7c08fbbaee-1456940587-2.jpgMoeder Suzanne Lankhorst: ,,Hij verslikte zich elke keer, of hij weigerde de voeding. Dan draaide hij zijn hoofd weg. De grootste zorg voor mij was wat de oorzaak kon zijn. Want af en toe dronk hij gewoon, dus hij kon het wél. Maar waarom deed hij het dan niet?”

VEEL STRESS

Cindy Navis en Lindsay Heijkoop, beiden als logopedist verbonden aan het Erasmus MC-Sophia, zien veel baby’s die kampen met voedingsproblemen. Navis: ,,Bij een kindje dat met zulke problemen kampt, levert een borst- of flesvoeding vaak veel stress op. Kenmerken van voedingsproblemen zijn verslikken, vaak grote hoeveelheden spugen, hoesten, voeding die terugkomt door de neus, niet krachtig genoeg zuigen, de fles niet leegdrinken, veel huilen, morsen en niet voldoende aankomen in gewicht.” Logopedisten kunnen in het leven heel jonge kinderen al een belangrijke rol spelen. Voedingsproblemen bij baby’s kunnen voor veel stress zorgen. Ouders die een preverbale logopedist inschakelen, kunnen vaak snel weer genieten van een comfortabel voedingsmoment. Tenzij er een ernstiger probleem is: in zo’n geval kan een klinisch preverbale logopedist in een ziekenhuis helpen.

Lees het hele artikel op: http://www.metronieuws.nl/nieuws/extra/2016/03/voedingsproblemen-bij-je-baby-trek-aan-de-bel

Bron: http://www.metronieuws.nl/ door Metro Foto:  Femmy Weijs

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.