Eerder stroom op douche waarin Janneke (20) stierf

Gepubliceerd op 5 maart 2016 om 10:52

In januari 2013 kwam de 20-jarige Boxtelse studente Janneke van Gaal om het leven, door elektrocutie onder de douche van haar boerderijwoning.

media_xll_3643675-2.jpgNaar nu blijkt had het pand, dat verhuurd werd door antikraakverhuurder Camelot en eigendom was van de gemeente, 'regelmatig gedoe met elektriciteit'. Dat zegt een voormalig huisgenoot die meermalen een 'optater' kreeg van de kraan.

Voorafgaand aan de rechtszaak die maandag tegen Camelot en de gemeente Boxtel begint, vertelt Akash Ragoenath (24) hoe hij enkele weken voor Jannekes dood ook al stroomstoten kreeg.

Overleefd
Akash, die er net als Janneke in de zomer van 2012 kwam wonen, zegt tegen het Brabants Dagblad: ,,Eenmaal heb ik hetzelfde meegemaakt als Janneke, maar ik heb het overleefd.''

,,Ik liep 's ochtends met een slaperige kop de douche in, draaide de kraan open en kreeg twee of drie keer een optater.'' Akash vertelt dat hij Camelot inschakelde, dat vervolgens een reparatie liet uitvoeren.

Gemeld
Advocaat Joost Wasser van de gemeente Boxtel bevestigt dat er vóór de fatale elektrocutie al eens een 'storing aan de installatie' gemeld is en dat door Camelot een reparatie is uitgevoerd. ,,De gemeente heeft de kosten daarvan betaald.''

Onderzoek
Het incident gebeurde op de Koevoortseweg 22. De politie heeft onder leiding van het OM onderzoek verricht naar de toedracht. Aan dat onderzoek heeft de gemeente Boxtel volledige medewerking verleend. Naar aanleiding van het onderzoek heeft het OM nu besloten de gemeente Boxtel te vervolgen.

De gemeente Boxtel en de verhuurder staan maandag bij de rechtbank in Den Bosch terecht. Hen wordt verweten dat de problemen met de stroomvoorziening bekend waren. De tenlastelegging luidt: dood door schuld.

Bron: http://www.ad.nl/ door Redactie AD Foto: AD/Marc Bolsius

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.