"Russische bommenwerpers cirkelen voortdurend rond Europa"

Gepubliceerd op 5 maart 2016 om 13:49

De Belgische generaal-majoor Frederik Vansina waarschuwt voor 'de toenemende assertiviteit' van Rusland in het Europese luchtruim. "Er zijn voortdurend Russische bommenwerpers in de buurt", zegt hij in De Standaard.

De waarschuwing van Vansina, die de luchtcomponent leidt, komt er na zijn deelname aan het 'Nato Air Chiefs Symposium' in Duitsland, waar de NAVO overleg pleegt.

Daar bleek dat Russische militaire vliegtuigen voortdurend rond Europa cirkelen. Soms ook erg dichtbij het Belgische luchtruim. "Vorige week zijn ze zelfs in het Kanaal opgedoken", klinkt het in De Standaard. Onder meer in de buurt van het Franse Le Touquet. "Een beetje verder en je zit in Koksijde, dan hadden wij ze moeten stoppen."

Vansina zegt dat Rusland een heel ander pad bewandelt dan Europa, dat eerst voor diplomatieke maatregelen en economische sancties kiest, en pas in laatste instantie militair de spierballen rolt. Al komt het nog niet tot een directe confrontatie, toch toont het Poetin-regime graag zijn militaire macht."Poetin gaat de confrontatie met de NAVO niet 'head on' aan, maar hij test ons voortdurend", luidt het.

Bron: http://www.hln.be/ De Standaard Foto: Belga

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.