Lichaam Olga gevonden in kanaal

Gepubliceerd op 5 maart 2016 om 14:53

Politie, brandweer en civiele bescherming hebben gisteravond het lichaam van de 28-jarige Olga De Coster gevonden.

TANTE DIE JONGE VROUW OPVOEDDE, GELOOFT NIET IN PISTE VAN ZELFMOORD

8461160-1.jpegDe vrouw werd uit het kanaal gehaald in Grimbergen, op zo'n kilometer afstand van brasserie Canal, waar ze als serveerster werkte en waar ze op 11 februari voor het laatst gezien werd. "Ik ben tot op het allerlaatste moment blijven hopen dat ik haar terug zou zien", vertelt tante Sonja De Coster.

"Vrienden en collega's van 'ons Olga' zijn de hele avond hier bij mij samengekomen", zegt Sonja. "Iedereen is er kapot van en zoekt steun bij elkaar. Ik had dit niet verwacht en dacht écht dat ik Olga weer in mijn armen zou kunnen sluiten. Maar het mag niet zijn."

Omdat Olga een moeilijke band had met haar moeder, was het Sonja die haar grootbracht. Zij blijft achter met honderd vragen. "Ik wil weten hoe ze daar terechtgekomen is. In zelfmoord geloof ik niet. Olga was een jonge, joviale en energieke vrouw. Ze groeide hier op, bij mij thuis. Met haar moeder klikte het niet", vertelt Sonja. "Daar had ze ook geen contact meer mee. Toen ze achttien jaar werd, kwam ze officieel bij mij wonen. Ik kende haar als iemand die hard werkte en sociaal was. Vaak belden mensen naar brasserie Canal om te vragen of Olga die dag werkte. Zo niet, dan kwamen ze er een dag later eten. Dat zegt genoeg. En dat ze zonder iets te zeggen vertrokken is, geloof ik niet. Ze zou ook nóóit zonder haar auto of haar geliefde kat vertrekken. Daarom ben ik blijven hopen, tot het einde."

Hoop hadden ook de vriendinnen van Olga nog, tot vandaag. Woensdag gingen ze nog flyeren in het centrum van Vilvoorde. Zo wilden ze de foto van Olga verspreiden en hoopten ze hun vriendin snel terug te zien. Ook op Facebook deelden ze honderden keren het opsporingsbericht.

 

Laatste sms'je

Op 11 februari, om iets na middernacht, gaf Olga De Coster een laatste teken van leven. Ze was klaar met opdienen in brasserie Canal in Vilvoorde. Die nacht sloot ze de zaak af, waarna ze alleen naar haar auto wandelde die zo'n honderd meter verder geparkeerd stond. Ondertussen stuurde ze nog een sms'je naar een vriend waarin ze zei een gin-tonic te gaan drinken met een vriendin. Tot vrijdagochtend 12 februari stuurde haar gsm nog een signaal uit. Daarna werd het volledig stil. De auto van Olga bleef lange tijd geparkeerd staan aan het kanaal in Vilvoorde, vlakbij brasserie Canal, waar ze opdiende. Sinsdien zochten politie, brandweer en civiele bescherming met man en macht naar haar. Na verscheidene zoektochten op het kanaal, werd gisteren het lichaam gevonden. Het duurde enkele uren voordat de wetsdokter na autopsie kon vaststellen dat het wel degelijk om het lichaam van Olga ging. Hoe en waarom de jonge vrouw in het kanaal terechtkwam, was gisteren nog niet duidelijk.

Bron: http://www.hln.be/ Door JAN AELBERTS Foto: Repro SPK

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.