Ambtenaar die meer dan 2 miljoen in eigen zak stak, had "financiële problemen"

Gepubliceerd op 5 maart 2016 om 14:23

René Tonneaux, de gewezen boekhouder van de Waalse afvaldienst (OWD) die ervan verdacht wordt meer dan twee miljoen euro te hebben verduisterd, is aangehouden voor verduistering en witwassen. Hij werd gisteren ondervraagd door de politie en is daarna voorgeleid bij de onderzoeksrechter. De man riskeert een celstraf van 5 tot 10 jaar, zegt de Naamse procureur des Konings Vincent Macq. De ambtenaar beweert dat hij met financiële problemen kampte.

media_xll_8461808-1.jpg"Hij heeft verklaard dat hij gedurende een periode van iets minder dan 10 jaar geld verduisterde. In het begin deed hij het omdat hij niet genoeg verdiende om het einde van de maand te halen. Maar omdat het zo makkelijk ging, is hij ermee doorgegaan", aldus Vincent Macq. Nog volgens de procureur gaf René Tonneaux het geld beetje bij beetje uit. Hij zou uitgaven gedaan hebben in hotels in Luxemburg, Oostenrijk, Knokke, enz. De speurders zullen die verklaringen natrekken en nagaan of er nog iets over is van de som.

Nieuw boekhoudsysteem

Volgens Tonneaux was het makkelijk om geld te verduisteren tot in 2015, toen het boekhoudsysteem veranderde. "Daarna werd het risico groter, maar hij ging er toch mee door", tot de fraude aan het licht kwam, aldus de procureur.

René Tonneaux verschijnt dinsdag voor de raadkamer.

Source: http://www.hln.be/ Belga Foto: Belga 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.