Wil de patiënt bitterballen? Dat kan in het nieuwe MST

Gepubliceerd op 6 maart 2016 om 11:24

De menukaart in het Medisch Spectrum Twente is luxer en uitgebreider dan voorheen. Dat oogst lof en verbazing.

media_xll_3646098-1.jpg

Het ziekenhuis MST kende altijd een strak eetritme: tussen de middag werd er verplicht warm gegeten en 's avonds was er een broodmaaltijd. Nu is er altijd keuze tussen acht soorten vlees, deegwaren, groente en vegetarische gerechten. Maar dus ook lekkernijen als bitterballen, poffertjes, fruitsalade, smoothies en ijs. ,,Waarom snacks in een ziekenhuis? Wij propageren gezond eten, maar het is niet aan ons om te bepalen wat gezond en ongezond is. Waarom beleren, als je dit thuis ook eet", zegt bedrijfskundig manager Michiel Klatte.

Toch vaste eettijden
In de eerste opzet na de verhuizing op 9 januari kon de patiënt elk moment van de dag per tablet bestellen. Dat is aangepast. Er zijn nu vaste etenstijden, met de mogelijkheid om in overleg met roomservice daarvan af te wijken. Toch staat de eigen regie voorop. Twee keer warm eten op een dag? Dat kan. Eerst uitproberen of een soepje goed valt en een uur later alsnog een broodje kaas bestellen? Het is nu mogelijk. Het aanbod is groot omdat MST alle nationaliteiten, smaken, diëten, geloofsvoorschriften en voorkeuren wil bedienen. 

Ontbijt, lunch en diner, die de patiënt allemaal via zijn tablet kan bestellen, krijgt hij binnen vastgestelde tijden geserveerd. Buiten die uren is bestellen mogelijk in overleg met het roomservicepersoneel.

Paradepaardje
Iets anders is dat het ziekenhuis voor een bezuinigingsoperatie staat, waarbij dit jaar driehonderd voltijdsbanen moeten verdwijnen. Elke afdeling moet een bijdrage leveren. Michiel Klatte verwacht desondanks dat de essentie van het voedingsconcept overeind blijft. ,,Het is een van de paradepaardjes van het nieuwe MST.''

Bron: http://www.ad.nl/ Door: redactie AD Foto: Tubantia/Reinier van Willegen

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.