Verhofstadt: "Als er niet drastisch ingegrepen wordt, kan Europa overlijden"

Gepubliceerd op 6 maart 2016 om 11:47

Er moet dringend worden ingegrepen om de Europese Unie te redden.

media_xll_8463917-1.jpgDat zegt oud-premier en liberaal fractieleider in het Europees Parlement Guy Verhofstad in De Zondag. "Als er niet drastisch ingegrepen wordt, kán Europa overlijden, ja. Maar wie op palliatieve ligt, kan niet meer genezen worden. Zo ver zijn we niet."

"De politieke structuren van Europa werken niet. Dat is nu wel duidelijk. We kunnen geen enkele crisis accuraat en snel aanpakken. Ik heb een recept. Alleen houden de lidstaten angstvallig vast aan hun soevereiniteit", zegt Verhofstadt over het falen van Europa om de vluchtelingencrisis aan te pakken.

Tegelijk steunt hij Duits bondskanselier Angela Merkel. "Merkel wil een humanitaire crisis oplossen. Moet je daarop aangevallen worden?"

"Het echte probleem is dat de Schengenruimte niet gezamenlijk beheerd wordt. We hebben nu onmiddellijk een Europese kust- en grenswacht nodig én een Europees asielbeleid. Dan kunnen we deze vluchtelingencrisis te lijf gaan."

Bron: http://www.hln.be/ De Zondag Foto: EPA

Reactie plaatsen

Reacties

Ton Kuijler
8 jaar geleden

Zolang Verhofstad meehelpt om het laatste restje democratie de nek om te draaien en onze soevereiniteit met behulp van onze eigen regering aantast zal ik mij met hand en tand verzetten tegen de EU!
Handelsverdragen ... meer niet!

korn
8 jaar geleden

Indien morgen de Europese Unie overlijdt, dan is dat jammer, maar ik zal er geen slaap over laten.

Jerome
8 jaar geleden

Ik weet het niet hoor maar de burgers die willen juist minder eu. Wat begrijpt die over het paard getilde technocraat daar niet aan.

nok
8 jaar geleden

Die verhofstad hoort bij dezelfde verschrikkelijk grote IDIOTEN die een verenigde staten van Europa willen opbouwen zonder buitengrenzen hoe dom kan je zijn ?
Maar in het continent der machtelozen is ook die verhofstad een roepende in de woestijn , hopenlijk valt de hele zaak zeer spoedig uit elkaar !!

Bever
8 jaar geleden

Zo zielig zijn de vluchtelingen niet , ze moeten betalen voor de oversteek over zee
ik heb het meer te doen met de achterblijvers in Syrie die uitgehongerd zijn .
schandalig !!