Meisje (12) met goede punten en keurige ouders in greep van pooier

Gepubliceerd op 8 maart 2016 om 12:06

Het Antwerpse gerecht is een onderzoek gestart naar een netwerk van tiener­pooiers dat een meisje van 12 aanbood op Kinderchat.nl.

media_xll_8468273-2.jpgHet slachtoffertje heeft naar eigen zeggen meerdere ­klanten gehad. Het kinderpornografische profiel maakte het Antwerpse meisje allicht aan onder dwang van een loverboy, die op die manier zelf geen sporen moest achterlaten op internet.

Het meisje zou het jongste jaar meerdere keren gedwongen zijn om met ­klanten van haar loverboy mee te gaan. Hoe vaak dat gebeurde, moet nog worden uitgezocht. Het gerecht is op zoek naar de loverboy, maar zijn echte identiteit is nog niet bekend, ook niet bij het meisje. Volgens haar gaat het om een Nederlander van ­begin de 20. Ook de klanten worden opgespoord.

De profielpagina van het meisje is al maanden vrij te consulteren via één simpele zoekactie op Google. Zelfs nadat onze redactie de webmaster van 'Kinderchat.nl' drie dagen geleden op de hoogte had gebracht van de verdachte pagina - en ook het gerecht daarover vragen had gesteld - was die gisteren nog steeds te zien.

"Er staan wel meer van dergelijke profielen op onze site", gaf de Nederlandse webmaster toe. "Misbruik is niet te voorkomen. We overwegen om 'Kinderchat.nl' simpelweg te sluiten." "We nemen deze zaak zeer ernstig", klinkt het bij het parket. "We gaan er alleszins van uit dat het profiel ­authentiek is en zoeken in alle richtingen."

http://www.hln.be door JOSÉ MASSCHELIN EN PATRICK LEFELON  Foto: kos

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.