'God' is dood, maar nog niet vergeten: "Papa was iemand met veel klasse"

Gepubliceerd op 13 maart 2016 om 13:45

Op 12 oktober 2009 werd de wielerwereld getroffen door een groot drama: Frank Vandenbroucke was niet meer.

media_xll_8483193-2.jpgEen van de meest stijlrijke en talentvolle renners die ons land ooit heeft voortgebracht werd in schimmige omstandigheden dood aangetroffen in een hotelkamer in het Senegalese Saly, waar hij samen met collega Fabia Polazzi verdween. Bijna 7 jaar later is 'VDB' nog steeds niet vergeten, al zeker niet door zijn intussen 17-jarige dochter Cameron.

Op haar familienaam is het tienermeisje erg fier en de fysieke gelijkenissen zijn bovendien treffend. Tegenover de RTBF vertelt Cameron Vandenbroucke - dochter van Clotilde - vrijuit over haar overleden papa. "Het zou voor ons allebei geweldig geweest zijn als hij er nu nog wat geweest." Tijdens zijn carrière was hij al een mythe, door zijn tragische overlijden is Vandenbroucke - die intussen 41 zou zijn - dat nog meer.

Dat beseft ook de jonge atlete, net als haar vader gebeten door de sportmicrobe: "Ik kan mijn gelijkenis met papa echt niet verstoppen, iedereen zegt ook dat ik hetzelfde karakter heb. Hij had helemaal geen slecht karakter, wel integendeel. Hij wist gewoon wat hij wou. Hij heeft nooit een training gemist. Hij was 100% met zijn vak bezig en ik wil dat voorbeeld volgen."

Fouten gemaakt
"Ik probeer zoveel mogelijk te doen wat hij deed en op dit ogenblik loopt dat perfect. Ik heb vaak horen vertellen dat hij heel vrijgevig was, dat hij iedereen altijd tevreden wilde stellen. Ik wil worden zoals hij. Ze hebben heel wat dingen over hem geschreven, dat is jammer. Natuurlijk kan je zijn fouten niet ontkennen, maar ze moeten het ook niet te ver drijven. Papa was hoe dan ook iemand met heel veel klasse."

http://www.hln.be/ source: RTBF Door: Glenn Bogaert Foto: Belga

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.