Inbrekers nemen ketting met haarlokken overleden dochter mee

Gepubliceerd op 13 maart 2016 om 15:59

Dieven hebben in de nacht van woensdag op donderdag ingebroken in een woning in de Jakob Smitslaan.

8480897-2.jpegZe namen een ketting mee waarin enkele haarlokken zaten van de overleden dochter van de bewoners. Bovendien is een armband verdwenen met daarin as van de overleden grootvader van Sabine Van Beek (32), bewoonster van het huis.

Sabine Van Beek en haar man gingen in de nacht van woensdag op donderdag rond 1 uur slapen. Even later drongen inbrekers binnen in de achterbouw. "Toen ik 's ochtends beneden kwam, zag ik dat alles overhoop lag. De chaos was niet te overzien", doet bewoonster Sabine Van Beek haar verhaal.

"Het gebrek aan echt waardevolle juwelen en cash geld, heeft de dieven blijkbaar gefrustreerd. Ze kieperden een blikken doos met oude foto's om in de kattenbak en een kettinkje van onze overleden dochter Daisy hebben ze zonder pardon meegenomen", gaat Van Beek verder.

De ketting hing rond een foto van het overleden meisje die in het huis op een kast staat, als blijvende herinnering. In de ketting staken enkele haarlokken van het meisje.

Beloning

"Daisy is de dochter van mijn man. Zes jaar geleden had ze prima punten behaald op school. Als beloning mocht ze van ons gaan kamperen in Frankrijk. Op de terugweg van de kampeervakantie knalde haar vriend met zijn wagen tegen een vrachtwagen. Daisy was op slag dood. Ze was amper zestien jaar", vertelt Sabine Van Beek met een krop in de keel.

Daarenboven hebben de dieven ook een paternoster meegenomen. Die rozenkrans hebben de ouders tijdens de begrafenisplechtigheid van Daisy stevig vastgehouden.

As van grootvader

Dat is nog niet alles. Ook een armband waarin as van Sabines grootvader zat opgeborgen, maakt deel uit van de buit. "De gestolen voorwerpen zijn niet bepaald veel geld waard. Ik begrijp niet waarom de inbrekers die spullen dan toch meegenomen hebben", zucht Sabine Van Beek. (BVDH)

http://www.hln.be/ Foto: Repro VDV

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.