Agressie omdat koppel te traag rijdt: "Onze auto kán niet sneller"

Gepubliceerd op 14 maart 2016 om 11:58

Een gezin uit Geraardsbergen is vrijdag het slachtoffer geworden van verkeersagressie op de Brusselse ring. Door een probleem met hun wagen kunnen ze bergop maar 100 per uur en dat was niet naar de zin van enkele jongeren die achter hen reden.

8485395-1.jpegKevin Wittenberg (22) en Davina Van der Vennet (20) hadden de zwangere zus van Kevin afgehaald op haar werk in Brussel. Op de terugweg naar huis - met hun vijf maanden oude dochtertje Aaliyah in de wagen - ging het fout. "Het begon op de Ring", getuigt Van der Vennet. "Door een probleem met de turbo rijdt onze wagen niet sneller dan 120 per uur. Als het wat bergop gaat, haalt de wagen nog amper 100. Dat was niet snel genoeg voor twee jongeren in een grijze Skoda Felicia. Ze haalden ons in en maakten heel wat misbaar. Ze voegden voor ons in en gingen enkele keren op de rem staan. Ik deed teken dat ze gek waren en stak mijn middelvinger op. Dat had ik niet mogen doen, want ze werden razend."

Net voorbij Ternat stokte het verkeer. "Plots stonden we stil op het rechtste baanvak. De twee jongeren stopten naast ons op de pechstrook en sprongen uit hun wagen. Omdat we de portieren vast hadden gemaakt, schopten ze tegen de wagen en het raam."

Maar na de file was de nachtmerrie nog niet voorbij, want even verderop reden de agressors alweer achter hen aan. "Door een gevaarlijk manoeuvre wisten we hen aan de afrit in Aalst eindelijk af te schudden. Terug in Geraardsbergen, hebben we een klacht ingediend bij de politie."

Getuigen kunnen terecht bij de politie op 054/43.04.30. (FEL)

http://www.hln.be/ Bron: Foto: Eeckhout

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.