Al 3 katten volgeplakt met lijm

Gepubliceerd op 14 maart 2016 om 12:17

Het lijkt erop dat in Deurne een dierenbeul aan het werk is. Al minstens drie katten uit dezelfde wijk rond de Bosuil zijn de voorbije weken vol met kleverig karton thuisgekomen. "Maar dit is echt wreed", zegt Betty Willems van wie twee katten het slachtoffer werden.

8485484-1.jpegOscar bekomt stilaan van zijn laatste bezoek aan de dierenarts. Toen de kater afgelopen weekend thuis kwam, was zijn achterlichaam helemaal beplakt met karton. Alsof hij erop was gaan zitten, zat het goedje helemaal vastgeklit tussen zijn achterpootjes. "Er zat niets anders op dan zijn onderlichaam kaal te scheren", zegt eigenares Betty Willems.

Voor Betty was het een vervelende flashback. Want haar andere kater Cayenne stond half december op dezelfde manier 's ochtends voor de deur. "Ik herkende meteen de geur van de lijm. Maar bij Cayenne was het eigenlijk nog erger. Behalve zijn hoofdje en zijn staart heeft de dierenarts hem helemaal moeten kaalscheren."

Gevaarlijk

In het verleden waren er in de buurt nooit problemen. Betty's katten zijn het gewend om hele nachten op stap te gaan. Daarom ook dat ze ervan overtuigd is dat er kwaad opzet in het spel is. "Lijm op karton smeren, is een oude manier om ratten of muizen te vangen. Maar niet alleen is dat voor die dieren vreselijk, ook andere dieren raken er in verstrikt. In deze buurt spelen ook veel kinderen. Als die dingen in de struiken liggen, is dat echt gevaarlijk."

Klacht ingediend

De eerste keer trok Betty al naar de politie om een klacht in te dienen tegen onbekenden. Maar toen werd ze doorverwezen naar de diensten van de dierenbescherming. Vandaag trekt ze opnieuw naar de politie om een pv te laten opstellen. "Dit is geen toeval meer. Er moet iets tegen gebeuren. Ik ga ook navraag doen bij dierenartsen in de buurt of er nog meldingen zijn. Mijn katten komen alleszins niet meer buiten. Maar die beestjes opsluiten, dat kan toch ook niet de bedoeling zijn. Als er mensen zijn die er zich aan ergeren dat katten hun behoefte doen in de tuin, zijn er andere manieren om hen af te schrikken, zoals het strooien van peper of koffiedrab." In dezelfde wijk - rond de Terheydelaan in Deurne - is alvast nog één andere kat op dezelfde bekleefde manier thuis gekomen. Vorige week moest de viervoeter van Nancy Versluys onder het scheermes om van dezelfde 'last' verlost te geraken. "We raden de mensen alleszins aan om toch aangifte te doen bij hun wijkteam", zegt politiewoordvoerder Wouter Bruyns. "Alleen zo kunnen we in kaart brengen hoe groot het probleem is en wie er eventueel voor verantwoordelijk is."

http://www.hln.be/ Bron: NINA BERNAERTS & SASKIA CASTELYNS Foto: Betty Willems

Reactie plaatsen

Reacties

elly
8 jaar geleden

Heb zelf 3 katten en de tuin afgezet zodat ze er niet uitkunnen, dan heb je ook wat. Niemand wil elke week met kattenstrond en urine aan de handen in je tuin werken, heel logisch. Katten-eigenaren moeten er zelf ook wat voor doen en niet heel simpel de katten altijd naar buiten laten. Zeker niet in 't voorjaar als vogels gaan broeden, is ook niet diervriendelijk naar vogels toe!
Katten kunnen ook prima binnen blijven, zijn snel tevreden.