Moordende taxichauffeur schuift schuld af op telefoon-app

Gepubliceerd op 15 maart 2016 om 08:58

De dader van de geruchtmakende moord op zes willekeurige mensen in de Amerikaanse stad Kalamazoo (Michigan) heeft daarover een verklaring afgelegd. De taxichauffeur zegt dat hij zijn slachtoffers doodde omdat hij daartoe opdracht kreeg van de Uber-app op zijn telefoon.

 

ANP-40912330_0-1.jpgDe dader van de geruchtmakende moord op zes willekeurige mensen in de Amerikaanse stad Kalamazoo (Michigan) heeft daarover een verklaring afgelegd. De taxichauffeur zegt dat hij zijn slachtoffers doodde omdat hij daartoe opdracht kreeg van de Uber-app op zijn telefoon.

Het bloedbad dat Jason Dalton (45) in februari aanrichtte in Kalamazoo zorgde voor ontsteltenis over de hele wereld. Volgens de Amerikaanse politie schoot hij vanuit zijn auto lukraak op alles dat bewoog. Er vielen slachtoffers op drie verschillende plekken, waaronder een restaurant.

Marionet
Bij de politie heeft hij verklaard dat de Uber-app op zijn telefoon de controle over zijn lichaam 'letterlijk overnam'. Dat staat in documenten die de Amerikaanse zender WZZM13 in handen heeft. "Op het moment dat ik inlogde op mijn telefoon, nam de Uber-app de controle over", verklaarde Dalton."Ik voelde me net een marionet."

Bij de schietpartij werden ook twee kinderen (9 en 14) geraakt. Dalton werd zes keer moord ten laste gelegd, twee keer poging tot moord en acht overtredingen van de vuurwapenwet. Hij had geen crimineel verleden.

 

Bron: http://www.rtlnieuws.nl/ Door: RTL Nieuws Foto: EPA

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.