BNN-VARA onder verscherpt toezicht door DWDD

Gepubliceerd op 15 maart 2016 om 09:48

BNN-VARA is in december na het mislukken van het DWDD-pop-uprestaurant onder verscherpt toezicht geplaatst door het Commissariaat voor de Media (CvdM).

3e68a00d-2f99-4ac0-836a-e26f04e8c0df-2.jpgHet CvdM bevestigt berichtgeving van NRC daarover. BNN-VARA werd onder verscherpt toezicht geplaatst nadat de omroep meerdere malen de regels had overtreden bij nevenactiviteiten. Zo maakte De Wereld Draait Door in zendtijd reclame voor het restaurant.

Uit onderzoek van NRC blijkt dat BNN-VARA de financiële risico's van het restaurant te rooskleurig voorspiegelde toen de omroep het CvdM om toestemming vroeg voor de nevenactiviteit.

Boete nog niet uitgesloten
Uit documenten blijkt dat BNN-VARA ook bij dvd-verkoop en de ticketverkoop voor festival De Wereld Draait Buiten de regels overtrad. Financiële details zijn weggelakt uit de documenten, volgens de omroep om concurrentie- en privacyredenen.

Het toezicht houdt volgens het Commissariaat vooral in dat uitzendingen van DWDD 'nauwgezet worden gevolgd'. Opvallend is dat het CvdM vooralsnog geen boete heeft uitgedeeld. "Als je bezig bent met verscherpt toezicht, is nog geen sprake van een overtreding. Bovendien zijn er meerdere sanctiemogelijkheden. Zo zijn er diverse waarschuwingen gegeven," aldus een woordvoerder.

Hij kan niet bevestigen dat het is uitgesloten dat BNN-VARA alsnog een boete ontvangt voor het maken van reclame voor het DWDD pop-uprestaurant. "Maar het uitdelen van een boete is geen doel op zich."

Dicht
DWDD opende in december met veel tamtam een pop-up restaurant naast de eigen studio, waar gedurende drie weken 'vergeten gerechten' van kok Robert Kranenborg gegeten werden. Na een aantal kiezelharde recensies sloot het restaurant na twee dagen de deuren alweer.

Bron: http://www.parool.nl/ Door: ANP Foto: ANP

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.