Rechercheur ging undercover voor bewijs in zaak vadermoord

Gepubliceerd op 15 maart 2016 om 09:37

De recherche heeft een undercoveragent ingezet om extra bewijs te verzamelen dat Mohamed C. (21) in augustus 2013 zijn 74-jarige vader met vele messteken heeft vermoord in hun huis aan de Derde Hugo de Grootstraat in Westerpark.

af155f42-fede-4135-9aed-3770d3cd95fa-2.jpg

De rechercheur vertelde de mogelijk cruciale getuige dat hij met C. gedetineerd had gezeten, waarna een gesprek ontstond waarin die getuige zou hebben gezegd dat C. de vadermoord had bekend. 

Messteken
De getuige was bij Mohamed C. toen ze diens vader op 28 augustus 2013 in de woning vonden met een doorgesneden keel en 27 verwondingen aan gezicht, nek, hals, borst en buik - en aan zijn linkerarm, waarmee het slachtoffer de messteken lijkt te hebben willen afweren.

Volgens justitie moet Mohamed C. zijn vader hebben vermoord en is hij vervolgens naar vrienden in de Indische Buurt gegaan om later in de avond met één van hen naar de woning terug te keren.

De vader is mogelijk tijdens het avondgebed aangevallen, wat deels zou verklaren waarom in de woning weinig sporen van een worsteling waren. Twee messen ontbraken uit het messenblok in de keuken. Dat geen braaksporen zijn aangetroffen, bevestigt het beeld van justitie dat C. de dader is geweest.

'Killing with a knife'
Op de computer in de woning, die volgens de officier van justitie vooral door C. junior werd gebruikt omdat zijn vader analfabeet was, was kort voor de moord gezocht met zoektermen als 'killing' en 'killing with a knife'.
Na ruim tweeënhalf jaar voorarrest komt Mohamed C. deze week voor de rechter. Voor de behandeling van zijn strafzaak zijn drie dagen gepland: vandaag, woensdag en donderdag.

De vriend met wie Mohamed C. zijn dode vader had aangetroffen, en die met de geheim agent heeft gesproken, wordt op de zitting verhoord. Hij stelt dat de undercoveragent zelf over een 'bekentenis' door Mohamed C. is begonnen en ontkent dat hij de agent daarover heeft verteld.

Bron: http://www.parool.nl/ Door: PAUL VUGTS Foto: ANP

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.