Donald Trump vergelijkt immigranten met slangen: “Ze bijten de persoon die hen binnenlaat”

Gepubliceerd op 15 maart 2016 om 14:25

In zijn strijd om verkozen te worden tot Republikeinse presidentskandidaat heeft Donald Trump opnieuw enkele opmerkelijke uitspraken gedaan.

images1.jpgZo vergeleek hij immigranten met giftige slangen tijdens een speech in Ohio. “Ze bijten de persoon die hen goedheid toont”, zei Trump.

Donald Trump hoopt dinsdag grote overwinningen in de wacht te slepen bij de voorverkiezingen in de Amerikaanse staten Illinois, Florida, North Carolina, Missouri en Ohio.

Tijdens zijn speech in een hangar op de luchthaven van Youngstown, Ohio, verduidelijkte de Republikein nog maar eens zijn standpunt over immigratie.

Muur bouwen

De miljardair zwoer dat hij een muur zal bouwen op de Amerikaans-Mexicaanse grens om mensen uit Centraal-Amerika buiten te houden. Bovendien wil hij ook een muur bouwen in Syrië om strijders van Islamitische Staat in dat land te houden. “We moeten ervoor zorgen dat we zeker zijn wie we binnen laten”, zei hij.

Giftige slangen

Donald Trump, die 1.500 aanwezigen toesprak, citeerde op het einde van zijn 35 minuten durende speech woorden uit “The Snake”, een liedje van Al Wilson uit 1968.

Het lied gaat over een zieke slang die in huis wordt genomen door een lieve vrouw. De vrouw verzorgt de slang tot die weer gezond is, maar krijgt dan een giftige beet van het dier.

Op haar sterfbed vraagt de vrouw aan de slang waarom hij haar gebeten heeft terwijl zij zo goed voor hem had gezorgd. Trump citeert het antwoord dat de slang geeft: “Zwijg, dwaze vrouw, je wist maar al te goed dat ik een slang was toen je mij in huis nam.”

Bron: http://www.nieuwsblad.be/ door INDEPENDENT Foto: INDEPENDENT

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.