Vrouw (93) verliest na 70 jaar man, verzorger troost

Gepubliceerd op 16 maart 2016 om 10:44

Na een huwelijk van zeventig jaar moest de Britse Joyce Beckett afscheid nemen van haar geliefde John: op 11 februari overleed hij op 91-jarige leeftijd.

686c9fb328687a64398c64bca322c8cc-1458115595-3.jpg

De vrouw was ontroostbaar, vooral ’s avonds had ze het zwaar en zocht ze warmte bij de mensen om zich heen. Verzorger Chris Rayatt-Howard, die werkt bij het bejaardentehuis waar de 93-jarige woont, wilde Joyce troost bieden. Dat deed hij met een ontroerend cadeau.

Van het overhemd dat John het liefst droeg, knutselde Chris een zacht kussentje. In het borstzakje deed hij een foto van Joyces man en op het kussen naaide hij een bijzondere boodschap: ,,Dit hemd droeg ik vaak”, staat er. ,,Weet dat ik er ben telkens als je het vastpakt.” 

Joyce houdt het bijzondere kussentje dat ze van haar verzorger kreeg heel de dag dichtbij zich.

Niet alleen Joyce was in tranen toen ze het cadeau kreeg, ook het personeel was gecharmeerd en ontroerd van de actie van hun collega. ,,Chris heeft het kussen helemaal zelf in elkaar genaaid. Het was een erg emotioneel moment toen hij het aan Joyce gaf", vertelt Claire Fry aan The Daily Mail. ,,Ze waren zo’n prachtig koppel samen, helemaal ingeburgerd hier. Ze zorgden goed voor elkaar. Joyce is dement, maar dat zou je niet zeggen bij een eerste ontmoeting. Hij hielp haar ermee om te gaan. En zij hielp John, die niet meer zo mobiel was.” 

MOOI GEBAAR

Chris had toestemming gevraagd aan David, de enige zoon van het stel, of hij het shirt mocht gebruiken voor het cadeau. ,,Ik zei meteen 'ja' en het is onbeschrijflijk hoe mooi het gebaar was", zegt hij. ,,Ik weet zeker dat het een troost is voor mijn moeder, ze heeft veel verdriet de laatste tijd. Dit kussen zal haar zeker helpen."

Bron: http://www.metronieuws.nl/ Door: Carolien Tsao Foto:  Colourbox

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.