Trump boekt opnieuw flinke overwinning

Gepubliceerd op 16 maart 2016 om 10:51

Donald Trump heeft na Florida ook de voorverkiezingen gewonnen in Illinois en North Carolina. In beide staten werd Ted Cruz tweede, meldden Amerikaanse media op basis van de eerste resultaten.

febade2c3d12ff1a75f11bdc032f0466-1458118519-2.jpgGEEN GEVAAR

De Republikein kreeg in Illinois 40 procent van de stemmen. Cruz kwam nog het dichtste bij als concurrent, maar werd met 26 procent van de stemmen niet gevaarlijk.

In North Carolina was het wel meer een nek-aan-nekrace. Trump kreeg daar evenveel stemmen als in Illinois. Daarmee bleef hij Cruz maar net voor, die 36 procent van de kiezers achter zich kreeg.

VERLIEZER

De grote verliezer was Marco Rubio, de senator van Florida. Slechts 27 procent van de kiezers schaarde zich achter hem, tegenover 46 procent die zijn stem uitbracht op Donald Trump. Rubio besloot zijn verlies te nemen en gooide de handdoek in de ring. In zijn afscheidsspeech noemde hij de naam van Trump niet, maar haalde hij nog wel even flink uit naar de miljardair. ,,Geef niet toe aan angst en frustraties’’, zei de senator tegen de Amerikaanse kiezers. ,,We zijn een hoopvol land en volk.’’

Bron: http://www.metronieuws.nl/ Door: Astrid Ottens Foto: AFP

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.