Terroristen Vorst blijken zware gangsters

Gepubliceerd op 17 maart 2016 om 11:18

Enkele van de vermoedelijke leden van de terreurcel die dinsdag in Vorst werd opgerold, blijken tot het zware Brusselse gangstermilieu te behoren.

media_xll_8495121-2.jpgIn het appartement waar de politie dinsdag binnenviel, werd heel wat ge-encrypteerd informatica-materiaal en een reeks identiteitspapieren gevonden. Dat schrijft De Standaard.
Voor dinsdag was de terreurcel in de Driesstraat in Vorst onbekend bij politie- en inlichtingendiensten. Geen enkele veiligheidsdienst beschikte voor de inval dat het appartement werd gebruikt door minstens drie zwaarbewapende terroristen.

Toen de speurders het appartement dinsdag binnenvielen, gingen ze ervan uit dat het leeg was. Het huurcontract was immers al een tijd opgezegd, en officieel was er ook geen water- of elektriciteitsaansluiting. Meteen bleek dat het appartement helemaal niet leeg was, aangezien de agenten onmiddellijk werden beschoten. Tijdens en na de actie werden twee kalasjnikovs en duizenden kogels aangetroffen, net als een IS-vlag en een boek over salafisme.

Volgens De Standaard werd in het appartement ook een schat aan ge-encrypteerd informatica-materiaal en een reeks - al dan niet valse - identiteitspapieren gevonden.

http://www.hln.be/  Bron: De Standaard Foto: Belga

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.