Vijftien jaar geëist na 'afslachten' eigen vader

Gepubliceerd op 17 maart 2016 om 14:36

Justitie vordert vijftien jaar cel voor Mohammed C. (21) die, toen achttien jaar, zijn 74-jarige vader 'als een dier' zou hebben 'afgeslacht', op 28 augustus 2013 in hun woning aan de Derde Hugo de Grootstraat in Amsterdam-Westerpark.

d9840b01-0854-4b5a-bea1-aa5e8677853e-2.jpgMohammed C. senior was waarschijnlijk aan het bidden op zijn kleedje in de slaapkamer toen hij 'in een verrassingsaanval' 28 keer in nek, hals, romp en linkerarm werd gestoken met een mes. Zijn keel werd deels doorgesneden. Drie messen ontbraken uit het messenblok. Justitie ziet volop bewijs dat Mohammed C. zijn vader heeft vermoord 'op een zeer kwetsbaar moment'.

Hij woonde als enige van de vele broers en zussen bij zijn vader in, sinds hij ruim een jaar eerder vanuit Marokko naar Amsterdam was gekomen om hier de havo af te ronden. Laat in de avond van 28 augustus 2013 ging Mohammed C. met een vriend uit de Indische Buurt (weer) naar de woning, waar de doodgestoken vader lag. 

Agent
Een undercoveragent heeft die vriend later benaderd. Die geheim agent zei dat hij was gestuurd door de gedetineerde C., waarna de vriend hem zou hebben verteld hoe hij met Mohammed diens dode vader had gevonden, waarna de vriend er van overtuigd raakte dat Mohammed zijn vader had vermoord. Mohammed C. zou de moord 'zowat hebben bekend'. De vriend was flauwgevallen en uiteindelijk in het ziekenhuis beland. Mohammed zou hebben gezegd dat hij 'gedaan had wat gedaan moest worden' en dat de vriend 'heel goed wist waarom'.

Lees het hele artikel op: http://www.parool.nl/amsterdam/vijftien-jaar-geeist-na-afslachten-eigen-vader~a4264354/

http://www.parool.nl/ DOOR: PAUL VUGTS  Foto: ANP

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.