Volkskrant kreeg ook pleitnota Wilders aangeboden

Gepubliceerd op 19 maart 2016 om 11:13

De pleitnota van het Wilders-proces die het AD vroegtijdig in handen kreeg, is ook aangeboden aan de Volkskrant. De krant schrijft dat een anonieme bron zich eerder deze week meldde.

864x486-122.jpg

"De bron wilde anoniem blijven en gebruikte alleen een voornaam. Hij wilde een locatie overeenkomen om de spullen af te leveren", schrijft de krant. "Uiteindelijk werd een afspraak voor een telefonisch gesprek niet nagekomen en ging het contact verloren."

Dit alles niet lijkt te passen bij het werk van een hacker.

De Volkskrant

Het AD publiceerde voor het begin van het proces over de de "minder Marokkanen"-uitspraken uit de pleitnota van advocaat Knoops. Knoops eist een onafhankelijk onderzoek, omdat hij vermoedt dat er sprake is geweest van een hack. 

Adjunct-hoofdredacteur Frank Poorthuis wilde gisteren maar weinig kwijt over de bron van het document. Hij zei dat de krant niets illegaals heeft gedaan, maar durfde dat niet te garanderen voor de bron. 

De Volkskrant schrijft dat hun bron niet meldde hoe hij aan de tekst is gekomen. Wel trekt de krant de conclusie dat "dit alles niet lijkt te passen bij het werk van een hacker". 

PVV-lek?

Verder speculeert de krant dat de pleitnota misschien uit PVV-kringen afkomstig is. "Het is bekend dat uit de omgeving van Wilders wel vaker stukken lekken. Diverse media, waaronder het AD en NRC, citeerden eerder uit mails die de partijleider naar fractiegenoten stuurde en ook uit sms-berichten van Wilders."

Volgens de krant staat vast dat het lek "op zoek was naar een journalist om de pleitnota over te dragen". 

http://nos.nl/ Foto: ANP

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.