Tablets en smartphones vanaf een euro

Gepubliceerd op 21 maart 2016 om 08:00

Een tablet in de verkeerde kleur, een telefoon die toch niet in de smaak valt, of een bank die niet door de deur past. Bestellen op internet is makkelijk en snel, maar als je aankoop eenmaal thuis wordt bezorgd kan dat nogal tegenvallen. En dan gaat het product per kerende post weer terug.

9433808f4b8bed028e5e21bcd0352cbc-1458483368-2.jpgDie ‘retourtjes’ kun je sinds kort voor een prikkie op de kop tikken.

Sinds de opkomst van het webwinkelen is ook het aantal producten dat weer wordt teruggestuurd enorm gegroeid. Voor veel webwinkels een groot probleem. Niet alleen moeten ze het aankoopbedrag weer terugbetalen, meestal raken ze de teruggestuurde producten aan de straatstenen niet meer kwijt.

GOED ALS NIEUW
Want als de doos eenmaal open is geweest, kun je een ongebruikte koptelefoon nu eenmaal niet meer als nieuw verkopen. En dus gingen de ‘retourtjes’ voor een appel en een ei naar opkopers die er vervolgens goede zaken mee deden in het buitenland.

Dat is zonde, dacht Gijs Hofhuis van veilingsite BVA Auctions. „Het aantal producten dat wordt teruggestuurd is enorm gegroeid. Dat is een probleem voor webwinkels. Alles wat retour komt is zo goed als nieuw, maar kan niet meer verkocht worden. Nu komen die producten bij ons binnen, we controleren ze en daarna gaat het de veiling in.”

Online veilen wint al jaren aan populariteit. Bij BVA veilen ze inmiddels van alles. Of het nu luxe jachten zijn, kantoormeubilair van failliete bedrijven of paarden van een manege die bankroet ging. Het gaat op internet per opbod weg.

VANAF EEN EURO
De retourproducten komen daar nu nog eens bij. Vooral consumentenelektronica en meubels worden aangeboden.

Duizend koopjes per week zullen er online verschijnen. Van tablets en telefoons tot banken en stoelen. „Bieden begint soms al vanaf 1 euro en daarna is het een spel van vraag en aanbod”, zegt Hofhuis. „Dat spelletje moet je natuurlijk wel leuk vinden. Maar als je op zoek bent naar een nieuwe telefoon, laptop of televisie dan kan je bij een veiling best een goede koop doen.”

http://www.metronieuws.nl/  door Rens Oving Foto: AWFoto

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.