Amerikanen dragen vriend met spierziekte door Europa

Gepubliceerd op 21 maart 2016 om 08:18

Wat doe je als het door een spierziekte niet mogelijk is om als Amerikaan door Europa te backpacken? Dan zorg je gewoon dat jij de backpack wordt! Het is het plan van Kevan Chandler en zijn vrienden.

64ab51e1c7a3ec567461214787e78758-1458504116-2.jpgKevan Chandler weegt vanwege een spierziekte slechts een kleine 30 kilogram en kan niet lopen. Toch wil hij een reis door Europa niet aan zich voorbij laten gaan en drie van zijn vrienden hebben besloten om hem daar deze zomer bij te gaan helpen. Het plan is om Kevan 19 dagen lang als rugzak door Europa te dragen, zodat ook hij de eeuwenoude gebouwen en prachtige natuur kan bewonderen.

OMGEBOUWDE RUGZAK
Kevan’s vrienden Tom, Philip en Benjamin dragen Kevan deze zomer in een speciaal voor hem omgebouwde rugzak, met hoofdsteun en zitting, op hun rug. Het is niet de eerste keer dat het groepje dit doet: eerder werd er al een tripje door Noord-Carolina gemaakt. De aankomende trip door Europa wordt gefilmd door Luke Thompson, die er een documentaire van wilt maken.

Aan greensboro.com vertelt Kevan dat het allemaal in enkele seconden bedacht was. ,,Ik vroeg een keer of ik mee mocht met hun wandeltocht en ze verzorgden heel snel een middel om mij mee te vervoeren, gemaakt uit het frame van een rugzak en een soort hangmatten. Het tripje was koud en nat, maar geweldig. Omdat de jongens mij droegen was ik veel langer dan normaal.”

Hoewel de trip door Europa een stuk meer planning vereist, belooft hij minstens zo opwindend te zijn. De vier jongens zijn van plan om Frankrijk, Engeland en Ierland te bezoeken. Ze vertrekken op 19 juni en reizen tot 8 juli. Het is mogelijk om de reis te sponsoren.

http://www.metronieuws.nl/ door Daisy Heyer Foto: Facebook

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.