Extra toezicht op NS-stations, zorgen bij reizigers

Gepubliceerd op 22 maart 2016 om 11:13

Agenten met kogelvrije vesten en en extra medewerkers van toezicht in gele hesjes lopen heen en weer op Rotterdam Centraal.

8fd15888155d9e66551e2c7cc0978ee9-1458640900-2.jpg

Net als in Amsterdam, Utrecht en Den Haag is er extra toezicht ingezet na de aanslagen in Brussel. Vooral de internationale treinen worden scherp in de gaten gehouden.

Even voor tien uur komt de Thalys richting Parijs binnenrollen op Rotterdam Centraal. Maar echt zin om in te stappen hebben de meeste mensen niet. Het gerucht gaat dat de trein niet verder zal rijden dan Roosendaal. „We hebben tien minuten geleden van de aanslagen gehoord”, vertellen Steve Agdon en Becca Auspung. Deze Amerikaanse studenten reizen door Europa. „We zijn op weg naar Parijs, maar of we er komen? Ik snap het wel als de trein niet verder zou gaan.”

Ook een groep Chinese studenten uit Groot-Brittannië doet een trip door Europa. „We proberen de kamers in Brussel die we hadden geboekt, te annuleren. Maar dat lukt niet”, vertelt Yajie Chen. „Maar daar kunnen we niemand de schuld van geven.” Samen met drie medestudenten staat hij te overleggen wat ze nu gaan doen. „We wilden na Brussel naar Keulen afreizen. Maar dat gaan we nu omgooien denk ik.”

VAKANTIE IN HET WATER
Voor Jeanine en Peter Jansen dreigt de vakantie in het water te vallen. Met twee volgepakte koffers staan ze naar het bord met de aankomsttijden te staren. „Oorspronkelijk zouden wij vanmiddag vliegen vanaf Brussel naar Brazilië. We hebben geen idee hoe we nu verder moeten. Want treinen rijden er niet horen we net. Maar onze vakantie is niet belangrijk nu, onze gedachten zijn bij de slachtoffers en hun familie.” Voorlopig besluiten de twee om Rotterdam in te gaan. „We gaan maar even de toerist in eigen stad uithangen en wachten op verdere informatie.”

http://www.metronieuws.nl/door: Job Halkes Foto: METRO

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.