‘Over stukken plafond en gewonden naar buiten’

Gepubliceerd op 22 maart 2016 om 13:10

De Rotterdamse journalist Dennis Kranenburg stond dinsdagochtend in de rij om in te checken op het vliegveld van Brussel, toen op tientallen meters bij hem vandaan een explosie plaatsvond.

75359b34fec74801c5f2eb758e40126a-1458641177-2.jpg

,,We stonden net in de rij om in te checken voor onze vlucht, toen ik op 30, 40 meter van ons verwijderd opeens een enorme lichtflits zag. Direct vielen er stukken plafond naar beneden en begonnen mensen te rennen en te gillen. Ik dacht nog: rustig blijven, maar toen er nog een explosie klonk, zijn ook wij gaan rennen”, zo vertelde Kranenburg aan de NOS.

De journalist en zijn vriendin renden vervolgens een gangpad in waar je normaal alleen met een pasje kunt komen. ,,We sloten ons op in een kantoortje en barricadeerden de deur. Toen er even later op de deur geklopt werd, schrokken we wel want je weet niet wie er voor de deur staat.”

PUINHOOP
Het bleek beveiliging die de verslaggever en de mensen die bij hem waren via de vertrekhal naar buiten zou leiden. Daar bleek het ondertussen een puinhoop. ,,Overal lagen stukken plafond, spullen en gewonde mensen. We moesten letterlijk over die mensen heen stappen om buiten te komen.”

Inmiddels staat Kranenburg buiten langs de landingsbaan en zegt daar veilig te zijn. ,,Mar wat er nu verder gaat gebeuren is nog onduidelijk.”

Overigens had het weinig gescheeld of de journalist en zijn vriendin hadden veel dichter op de explosies gestaan dan ze nu stonden. ,,We kwamen aan op het vliegveld en wilden de eerste beste deur naar de vertrekhal nemen. Die ingang was echter niet voor onze maatschappij, en dus namen we een deurtje verder. Dat bleek achteraf een juiste beslissing."

http://www.metronieuws.nl/ door: Foto: Brussel./ANP

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.