Twintig doden na bom in metrovoertuig

Gepubliceerd op 22 maart 2016 om 14:21

Ook in de Brussels metro is dinsdagochtend een bomaanslag gebeurd. Aan de halte Maalbeek, vlakbij de Europese wijk, ontplofte een bom in een metrovoertuig.

CeI2z1nW0AY-kog.jpgDaarbij zouden tientallen doden zijn gevallen. Alle trein- en metrostations zijn gesloten en het openbaar vervoer richting Brussel is opgeschort.
De MIVB bevestigt dat er om 9.11 uur één explosie plaatsvond in metrostation Maalbeek in een metrovoertuig op perron 1 in de richting van Kunst-Wet.

Gewonden werden naar buiten gedragen en op de stoep gereanimeerd. Officieuze bronnen bevestigen dat er al dertig doden vielen.

Eric Pania maakte de aanslag in het station mee, en zag mogelijk zelfs de daders, vertelde hij aan VRT. "Het waren twee mannen. De ene was vreemd aan een tas aan het prutsen, en gaf die dan door aan de andere.

Ik vond het een heel rare situatie en stapte uit. Vlak daarna hoorde ik achter mij de ontploffing. Het was verschrikkelijk. Er was superveel bloed. Ik zag een vrouw die een been kwijt was. Ze zat onder het bloed en was haar dochter aan het zoeken. Er waren overal gewonden maar niemand kon hen helpen."

Voor het station van Maelbeek staat een tiental politiecombi's, een helikopter cirkelt boven de Europese wijk. Bussen van de MIVB hebben al tientallen lichtgewonden weggevoerd vanuit het slachtoffercentrum aan het station van Maelbeek. Tussen de stations van Maalbeek en Kunst-Wet rijden tientallen ziekenwagens.

http://www.nieuwsblad.be/ Bron: sdv Foto: ‎Pauline Armandet

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.