Foto vermoedelijke daders Zaventem verspreid

Gepubliceerd op 22 maart 2016 om 16:49

Belgische media hebben een foto in handen van de drie vermoedelijke daders van de aanslagen op de luchthaven Zaventem.

864x486-138.jpg

De mannen lopen achter een bagagekarretje. De foto zou door de politie zijn getwitterd, terwijl het beeld eigenlijk voor intern gebruik was.

Of zij allemaal zijn omgekomen, is niet duidelijk. Bij de aanslagen in de vertrekhal gingen kort na elkaar twee bommen af. De Belgische minister Reynders van Buitenlandse Zaken zei eerder vandaag dat er rekening mee wordt gehouden dat er nog een dader voortvluchtig is. Het gevaar is nog niet geweken, waarschuwde hij.

Spijkers

Over het verloop van de politieactie na de terreuraanslagen in Brussel is nog veel onduidelijk. Er zijn berichten over huiszoekingen, maar waar die plaatsvinden en in welke omvang is niet bekend.

De Vlaamse zender VTM meldde dat de politie op de luchthaven Zaventem een niet-ontplofte bomgordel heeft gevonden. Die is inmiddels gecontroleerd tot ontploffing gebracht, meldt de zender.

Ook meldden Belgische media dat een van de explosieven die op Zaventem gebruikt waren, spijkers bevatte. Veel van de gewonden in het ziekenhuis van Leuven zouden spijkers in hun lichaam hebben.

Het Federaal Parket vraagt de pers zich te onthouden van het verspreiden van informatie over het onderzoek naar de aanslagen op Zaventem en in de Brusselse metro. Het OM wil voorkomen dat het onderzoek door dergelijke berichten geschaad wordt. De Waalse krant Le Soir heeft aan de oproep gehoor te geven en zal niets meer publiceren over het lopende onderzoek.

De treinstations in Brussel, die al een groot deel van de dag gesloten zijn, gaan volgens Verkeersminister Galant om 16.00 uur weer open.

http://nos.nl/ Door: Redactie NOS Foto: ‎POLITIE BELGIE

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.