Schoonzus van spoedarts 30 uur vermist: “Toestand is kritiek, maar ze is nog in leven”

Gepubliceerd op 24 maart 2016 om 12:19

Als urgentiearts van het Stuivenberg-ziekenhuis staat Kevin Vereecken vaak op de eerste rij om slachtoffers van rampen te verzorgen, maar na de aanslagen in Zaventem wachtte hij vooral doodsbang op nieuws over zijn schoonzus, die meer dan 30 uur vermist was. Dat schrijft Gazet van Antwerpen.

354fa738-f1a9-11e5-b3c4-30135bf45b55_web_scale_07154213_07154213__-2.jpgDe wanhoop spatte gisteren van het Facebookprofiel van Kevin Vereecken, gemeenteraadslid voor de N-VA en een spoedarts van ZNA Stuivenberg. “Steeds ongeruster over het uitblijven van enig nieuws over mijn schoonzus.

We weten dat de hulpdiensten keihard werken, maar de onzekerheid begint om te slaan in pessimisme”, postte Vereecken dinsdagavond, uren na de verschrikkelijke aanslagen in Zaventem en Brussel.

Enkele uren later was er opnieuw een sprankeltje hoop. Karen Northshield (30), de zus van de man van Vereecken, bleek als slachtoffer van de aanslagen te zijn opgenomen in het Erasmusziekenhuis in Brussel.

Eerste 72 uur cruciaal

“Karen is er zeer erg aan toe, haar toestand is nog altijd kritiek. Maar ze is nog in leven, dat is wat nu telt. Haar overlevingskansen? Daar doe ik liever geen uitspraak over. Maar naarmate de tijd vordert, zullen haar kansen toenemen. De eerste 24 tot 72 uur zijn cruciaal.”

www.nieuwsblad.be/ Door: GAZET VAN ANTWERPEN Foto: WH, GvA

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.