Nucleaire bewaker vermoord en badge gestolen

Gepubliceerd op 26 maart 2016 om 11:09

In de buurt van Charleroi is een bewakingsagent vermoord die in de nucleaire sector werkte. Dat gebeurde donderdagavond al.

media_xll_8523135-1.jpgHet baart de speurders zorgen dat de onbekende dader(s) ervandoor ging(en) met zijn badge. Die kaart geeft immers toegang tot verschillende gevoelige, kritieke plaatsen. Meteen na de ontdekking werd de badge gedeactiveerd. Het motief is nog onduidelijk, maar de onderzoekers zetten alles op alles om dat snel te achterhalen, vooral omdat kerncentrales tot de potentiële doelwitten behoren van de terreurcel achter de aanslagen in Parijs en Brussel.

Volgens La Dernière Heure waren Khalid en Ibrahim El Bakraoui van plan aanslagen te plegen op Belgische kerncentrales, maar heeft de arrestatie van Salah Abdeslam, die betrokken was bij de aanslagen in Parijs, de plannen van de terroristen versneld.

De broers hadden naar verluidt een verborgen camera neergezet bij het huis van de directeur van het Belgische nucleaire onderzoeksprogramma. De beelden "met tientallen uren'' opnamen van de bewegingen van de man werden in beslag genomen tijdens een antiterrorisme-inval in het appartement van een andere verdachte van dezelfde terreurcel, Mohammed Bakkali.

http://www.hln.be/ Door: redactie hln Foto: ANP

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.