Is journalist 'terrorist met hoedje'?

Gepubliceerd op 26 maart 2016 om 11:16

Officieel wordt er nog altijd gezocht naar 'de terrorist met het hoedje' uit de vertrekhal, maar de speurders sluiten niet uit dat ze hem met Fayçal Cheffou (35) hebben gevonden.

POLITIE VERMOEDT DAT ZE DERDE DADER ZAVENTEM GEVONDEN HEEFT

media_xll_8522779-1.jpg

De Brusselaar wilde gisteren alleszins geen énkele vraag beantwoorden over de aanslag van dinsdag in Zaventem.

Het federaal parket wil zich niet uitspreken over zijn rol bij de aanslagen, maar bronnen bij de politie noemen de kans bestaande tot groot dat hij de gevluchte terrorist uit de vertrekhal van Zaventem is. Donderdag in de vroege avond werkten politiemensen in burger hem en twee kennissen tegen de grond. De plaats was opmerkelijk: op de stoep voor de gebouwen van het federaal parket. Wat het trio net dáár deed, is onduidelijk.

Cheffou noemt zichzelf een onafhankelijk journalist. Op het internet staat een reportage die hij in 2014 draaide voor het gesloten asielcentrum 127bis in Steenokkerzeel. Hij maakt zich voor de camera kwaad in het feit dat de moslims er tijdens de ramadan verplicht om 19 uur moesten eten in plaats van na 22 uur. "Dat is onmenselijk", foetert hij. Zowel de directie van het asielcentra als alle politici moeten het van de journalist ontgelden.

http://www.hln.be/ By: Editor hln Photo: Foto: Kos

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.