Amsterdamse huurhuizen voor 150 miljoen naar Duitse vastgoedgigant

Gepubliceerd op 30 maart 2016 om 14:56

Opnieuw slaat de Duitse vastgoedbelegger Patrizia toe in Amsterdam. Het koopt voor 152,5 miljoen euro 1275 huurhuizen. Daaronder Nellestein bij de Gaasperplas in Amsterdam Zuidoost.

huurwoningen_hengelo_brouwery01-2.jpg

Naast de woningen - voor 90 procent appartementen, de rest eengezinswoningen -  gaat het om vijfhonderd bijbehorende parkeerplaatsen en vier bedrijfspanden. De gebouwen staan niet alleen in Amsterdam, maar ook in Zwolle, Dordrecht en Den Bosch.

De portefeuille wordt verkocht door Holland Immo Group, dat vastgoedfondsen beheert waarin particulieren kunnen beleggen.

Bezwaar 
Patrizia werd twee jaar geleden actief op de Nederlandse huizenmarkt nadat het voor 577 miljoen euro 5490 huurwoningen kocht van de wankelende corporatie Vestia. Omdat een deel daarvan onder de grens voor sociale huur viel, moesten de betrokken gemeenten daar toestemming voor geven.

Onder meer Amsterdam deed dat voor 280 woningen in Noord, maar een aantal gemeenten, waaronder Oostzaan en Arnhem, maakt nog altijd bezwaar tegen de transactie.

Kalverstraat
Patrizia liet daarna weten tenminste twee miljard euro beschikbaar te hebben voor aankopen in Nederland. Het Duitse vastgoedbedrijf opende daartoe een vestiging in Amsterdam.

Vorig jaar kocht het voor 340 miljoen honderd winkelpanden, waarvan een aantal in de Amsterdamse Kalverstraat. Daarnaast ontwikkelt het inmiddels zelf huurwoningen, onder meer in Den Haag.

http://www.parool.nl/ DOOR: HERMAN STIL

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.