Brusselse politiechef dronken bij terreurbijeenkomst

Gepubliceerd op 30 maart 2016 om 16:35

Een commissaris van politie van de Brusselse deelgemeente Elsene was dronken tijdens een belangrijke vergadering over de terreurdreiging in Brussel, op de dag van de aanslagen.

media_xll_37030221-1.jpg

De man moest een alcoholtest afleggen en werd vervolgens naar huis gebracht nadat hij eerst zijn dienstwapen had ingeleverd. Dat schrijft de krant La Dernière Heure.

Alle commissarissen van de politie in Elsene werden vorige week dinsdag opgeroepen voor de vergadering. De commissaris in kwestie kwam te laat, en tijdens de bijeenkomst bleek ook dat hij moeite had om antwoord te geven op allerlei vragen.

Een van de overige aanwezigen vermoedde dat er alcohol in het spel was, en onderwierp de man aan een alcoholtest. Daaruit bleek dat de commissaris een te hoog promillage alcohol in zijn bloed had. Volgens standaard procedure werd het dienstwapen van de man direct in beslag genomen en werd hij naar huis gebracht. 

Maatregelen
De woordvoerder van de politie in de deelgemeente wil verder geen informatie geven over de zaak. De commissaris kan naar alle waarschijnlijkheid een disciplinaire maatregel tegemoet zien.

http://www.ad.nl/ Door: redactie AD Foto: Google Streetview

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.