Burgemeester Gebben jokt weer over uitje

Gepubliceerd op 31 maart 2016 om 12:39

De in opspraak gekomen Renkumse burgemeester Jean Paul Gebben (VVD) heeft opnieuw gejokt over zijn drankuitje tijdens een piketdienst.

media_xll_3704699-1.jpg

Tegenover De Gelderlander en de gemeenteraad zei hij vergeten te zijn dat hij in het weekeinde van 26 tot en met 29 februari als vervanger calamiteitendienst had. Hij voerde daarbij aan de week ervoor ook al een 'reguliere piketdienst' te hebben gehad. Dat is niet het geval. Niet Gebben, maar wethouder Wendy Ruwhof had in het weekeinde van 19 tot en met 22 februari oproepdienst.

Dat blijkt uit onderzoek van deze krant. Aanleiding voor een reconstructie is deuit de hand gelopen stapavond van Gebben met zijn zoon en diens vriendengroep op de Korenmarkt in Arnhem. Gebben raakte aangeschoten tijdens zijn piketdienst. Hij ging publiekelijk onderuit.

Heimelijk
De kwestie kwam aan het rollen door een heimelijk gemaakte foto van Gebben en een 17-jarig meisje, dat de burgemeester overeind had geholpen na zijn valpartij.

Naar nu blijkt stond Gebben al enkele weken als vervanger van een langdurig zieke wethouder ingepland. Ook staat de piketdienst wekelijks op de B en W-agenda en op de persoonlijke agenda van de bestuurders. De 'piketkwestie' heeft het vertrouwen van de raad in Gebben zogezegd 'extra geschaad'.

http://www.ad.nl/ redactie AD  Foto: De Gelderlander

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.