'Uitgebuite' Egyptenaar in Westland: ik leefde jaren op koekjes en melk

Gepubliceerd op 2 april 2016 om 11:32

Een 47-jarige Egyptenaar zegt dat hij jarenlang is uitgebuit door een bloemenexporteur in Honselersdijk.

In een interview met Omroep West vertelt de man dat hij in een kast woonde met alleen een bed en veel afval. "Ik leefde al die jaren op koekjes en melk, er werd niet voor mij gekookt."

De man zou zes dagen achter elkaar gemiddeld achttien uur per dag hebben moeten werken. Hij kreeg daarvoor een salaris van 250 euro per maand. Zijn werkgever beloofde de rest van zijn loon op een spaarrekening te zetten, maar de man zag daar nooit iets van terug.  

Justitie is een onderzoek begonnen, maar benadrukt dat de affaire moeilijk te bewijzen is.

Paspoort 

De Egyptenaar had zijn paspoort moeten afgeven zodat zijn baas een verblijfsvergunning kon aanvragen, had hij te horen gekregen. "Ik vroeg wekelijks naar mijn paspoort, maar kreeg steeds een ander verhaal te horen. Het is nog niet klaar, de advocaat werkt niet mee, dat soort smoesjes", zegt de man, die ook door zijn werkgever bedreigd werd met de dood.

In 2012 slaagt de man erin te ontsnappen toen hij iets voor zijn baas moest kopen in Den Haag. Anderhalf jaar later deed de Egyptenaar aangifte.

De bloemenexporteur uit Honselersdijk die de man zou hebben uitgebuit wil niet reageren op de beschuldigingen zolang de zaak onder de rechter is.

http://nos.nl/ Redactie NOS Foto: ANP

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.