"Een lieve 'beer'. Ons brutaal ontnomen"

Gepubliceerd op 2 april 2016 om 14:09

Zowat 150 mensen hebben gistermiddag afscheid genomen van Rosario Valcke (56). De Zaventemnaar, die al enkele maanden op de luchthaven woonde, kwam vorige week om het leven bij de aanslagen in de vertrekhal. "Rosario had de pech dat hij op het slechte moment op de slechte plaats was", klonk het bij de vrienden.

VRIENDEN EN FAMILIE NEMEN AFSCHEID VAN SLACHTOFFERS AANSLAGEN OP LUCHTHAVEN EN IN METRO

85405681-1.jpeg

Pas dinsdagavond, een week nadat Najim Laachraoui en Ibrahim El Bakraoui zichzelf opbliezen in de vertrekhal van de luchthaven van Zaventem, kreeg de familie van Rosario Valcke te horen dat de 56-jarige Zaventemnaar de aanslagen niet overleefd had. Al enkele maanden woonde Rosario op de luchthaven, nadat hij in december zijn appartementje in het centrum van Zaventem moest opgeven omdat hij zijn werk op Brucargo verloren had.

"Enkele dagen nadat hij gezegd had dat hij zijn leven opnieuw op de rails zou zetten, werd hij echter het slachtoffer van de terroristen", zei Nicole Hamel (79), de moeder van Rosario. "Hij wilde diezelfde dag gaan solliciteren, maar zover kwam het jammer genoeg niet."

Gisteren namen - behalve de familie - ook zowat 150 vrienden afscheid van de 'Rosse', de bijnaam die Rosario enkele jaren geleden kreeg. "Ik kan het nog steeds niet geloven dat zo'n lieve mens op zo'n brutale manier opeens van ons weggenomen werd", zei Joke, een vriendin, op de uitvaartplechtigheid. "Wat er gebeurd is, heb je echt niet verdiend. Je had een hart van goud."

"Het ergste wat een mens kan meemaken, is de begrafenis van zijn moeder, maar zo mogelijk nog moeilijker is het voor een moeder wanneer ze haar kind moet begraven", klinkt het bij Etienne Vanhamme, die bijna dagelijks een koffie dronk met Rosario dronk in snackbar New Carré in Zaventem.

Vooral kwaad

"We zijn vooral kwaad om wat er gebeurd is. Je was een brave kerel en was joviaal tegen iedereen. Daardoor had je ook heel veel vrienden. Hoewel je van Menen afkomstig was, was je toch al 41 jaar lang een echte Zaventemnaar. Op 22 maart was je jammer genoeg op het slechte moment op een slechte plaats", ging Vanhamme verder. "Door een bende slechteriken die niet weten hoe mooi het leven was, werd je brutaal op onze mooie luchthaven vermoord. Rust in vrede, vriend."

Na de uitvaartplechtigheid trokken de familie en de vrienden naar het kerkhof van Zaventem, waar één minuut stilte gehouden werd.

Nadat iedereen nog een roos op de kist van Rosario Valcke gelegd had, werd hij begraven.

http://www.hln.be/ Door: ROBBY DIERICKX Foto:  PHOTO NEWS

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.