Joyce (58): 'Mijn dochter (20) werd TIJDENS HET STAPPEN GEDROGEERD'

Gepubliceerd op 5 april 2016 om 11:54

Wat een paar dagen geleden een leuk avondje stappen had moeten worden, eindigde voor Noor Schouten (20) in een groot drama. Ze werd gedrogeerd en met spoed afgevoerd naar het ziekenhuis. Haar moeder Joyce (58) is enorm geschrokken. 'Haar spraak was weg'.

58d8991d10055929df1c1078073ebfec-1459767503-2.jpg

"Ik lag in bed toen middenin de nacht ineens de telefoon ging. 'Schrik niet, maar ze hebben iets in Noors drankje gedaan. Ze ligt in het ziekenhuis', klonk het aan de andere kant van de lijn. Natuurlijk schrik je op dat moment wel enorm. We zijn meteen in de auto gestapt."

ZIEKENHUISBEZOEK

Noor blijkt te zijn gedrogeerd. "Ze hebben tijdens een avondje stappen zowel GHB als heroïne in haar drankje gedaan, waardoor Noor meerdere malen flauwviel, apathisch voor zich uitkeek en nergens meer op reageerde. Haar vriendinnen hebben haar toen naar het ziekenhuis gebracht." 

"Ik schrok heel erg toen ik mijn dochter in dat ziekenhuisbed aan het infuus zag liggen. Vooral omdat ze met een lege blik voor zich uitstaarde, en geen woord kon uitbrengen. Haar spraak was weg. Toch was het volgens de artsen niets om ons zorgen over te maken. Even flink spoelen en ze was weer helemaal de oude."

IN SHOCK

Dat het niet zo eenvoudig zou gaan, blijkt al snel. "Noortje was zelf helemaal in shock door wat haar was overkomen. Daarnaast is het natuurlijk heel vervelend als je wel alles hoort en ziet, maar jezelf niet verstaanbaar kunt maken." 

"Gelukkig gaat dat inmiddels steeds iets beter. Al kost het Noor nog wel veel moeite om weer helemaal foutloos te praten en is ze vaak middenin een zin de draad kwijt. Het zal dan ook nog wel even duren voordat ze helemaal hersteld is."

GEDROGEERD

"Het is de angst van iedere ouder dat je kind zoiets overkomt. Met nog vier kinderen rond dezelfde leeftijd, komt het bij ons dan ook regelmatig ter sprake aan de keukentafel. Toch ben ik nooit echt bang geweest als ze op stap gingen, omdat ik wist dat ze zich hiervan bewust waren. Ze waren altijd alert." 

"Dat is juist ook het vervelende van dit verhaal. Noor heeft haar drankje de hele avond in de hand gehouden, het nooit ergens neergezet en toch is het gelukt om haar te drogeren. Haar vriendinnen vermoeden dat het is gebeurd op het moment dat er in een keer heel veel drankjes gehaald werden aan de bar."

HERSTELLEN

"Het is überhaupt bizar dat het uitgerekend Noor is overkomen. Noor die nooit uitgaat en al helemaal nooit alcohol drinkt. Toch is Noor er nog goed vanaf gekomen. Op het Facebookbericht - dat ze heeft gedeeld om anderen te waarschuwen - kregen we namelijk heel veel reacties waarbij het veel slechter is afgelopen."  

"Zoals het er nu naar uitziet komt het met de spraak van Noor wel weer goed en houdt ze er geen blijvend letsel aan over. Wél vermoed ik dat ze mentaal nog een klap zal krijgen. Het is namelijk niet niks wat ze allemaal heeft meegemaakt."

WAARSCHUWEN 

"Ik merk dat het ook met mij als moeder wel iets heeft gedaan. Op het moment dat ik hoorde dat Noor gedrogeerd was, was ik woedend Wie doet nou zoiets? Ik zie daar echt de lol niet van in. Voor hetzelfde geld was het helemaal verkeerd afgelopen met mijn kind. Dat wil je toch niet op je geweten hebben?" 

"Ik vind het dan ook heel knap van Noor dat ze haar verhaal direct met de buitenwereld heeft gedeeld. Juist om te voorkomen dat het met anderen verkeerd afloopt. Want je ziet: hoe bewust je er ook van bent, een ongeluk zit in een klein hoekje."

https://vrouw.nl/ ELINE DOLDERSUM Foto : ?

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.