Fataal ongeluk door jonge bob: 'Onze dochter was op slag dood'

Gepubliceerd op 5 april 2016 om 12:59

Meerijden met een jonge mannelijke bob na een avondje stappen: het is levensgevaarlijk, blijkt uit een vandaag uitgekomen rapport. Petra en Gerard van Jaarsveld kunnen erover meepraten. Ze verloren in 2008 hun 19-jarige dochter Ysabelle bij een ongeluk. "De bestuurder had net zijn rijbewijs."

YSABELLE_210408_0-1.jpg

Het gebeurde op een vroege zaterdagmorgen, 20 september 2008. Ysabelle was met vrienden op stap geweest in Breda. Een van de jongens was de bob. Hij oogde nuchter, vertelden vrienden van Ysabelle achteraf, en dus stapten ze met z'n vijven in de auto. 

"Tijdens de rit naar huis is de auto tegen een stoeprandje gekomen. De bestuurder verloor de macht over het stuur en knalde tegen een boom. Ysabelle was op slag dood. De rest had lichte verwondingen", vertelt moeder Petra. 

De bestuurder was net als Ysabelle 19 jaar oud. "Hij had nog niet zo lang zijn rijbewijs. Achteraf gezien bleek dat die jongen wel alcohol op had. En hij had geblowd." Door het blowen was hij niet zo uitgelaten als je normaal zou zijn door alcohol, zegt Petra. "Daardoor hadden de vrienden waarschijnlijk niet in de gaten dat hij onder invloed was." 

Telefoontje
De ouders van Ysabelle hoorden om 5:30 uur dat het mis was. "Dan krijg je zo'n telefoontje. Het was een studievriend van Ysabelle. Hij belde vanuit het ziekenhuis en zei dat er iets gebeurd was. Hij wist niet dat ze overleden was. Tijdens dat gesprek werd de telefoon overgenomen door een agent. Hij zei: ik kan er geen doekjes om winden, uw dochter is dood."

Aangekomen in het ziekenhuis werden Petra en Gerard meegenomen naar het mortuarium. "Dan ligt je dochter daar, op een ijzeren tafel onder een wit laken”, blikt Petra terug. “De agent zei dat het lijk in beslag werd genomen voor onderzoek. 'Het lijk?', dacht ik. Het is onze dochter, ze heeft een naam! Maar je bent machteloos. Je kan er niets meer aan veranderen." 

Lees het hele artikele op: http://www.rtlnieuws.nl/nieuws/binnenland/fataal-ongeluk-door-jonge-bob-onze-dochter-was-op-slag-dood

http://www.rtlnieuws.nl/ Redactie RTL Nieuws Foto:  Familie van Jaarsveld

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.