Alexis (19) overvallen en vermoord door verslaafde jongeren voor 40 euro

Gepubliceerd op 5 april 2016 om 16:14

In Frankrijk is een jongeman van 19 vermoord voor zijn gsm. Alexis Moulinier werd door twee broers van 21 en een meisje van 17 aangevallen en doodgestoken in maart 2014.

media_xll_8548390-1.jpg

Het trio verkocht daarna zijn telefoon voor veertig euro. Het proces is van start gegaan in het Franse Talence. Vrijdag kennen de genadeloze daders hun straf, schrijft de krant Le Parisien.

Het trio stond een willekeurig slachtoffer op te wachten aan een tram. Ze hadden maar een doel: een gsm buit maken om te verkopen. "Het moest iemand zijn met een waardevolle gsm en hij mocht niet te sterk zijn", verklaarde het tienermeisje van zeventien, die samen met de broers Michaël en Christophe Houwer de dodelijke raid uitvoerde met een keukenmes.

Op 5 maart 2014 was Moulinier onderweg naar zijn vriendinnetje. Het trio besloot om de student economie te volgen. Gearriveerd in de gang van het gebouw waar hij samen met zijn geliefde woonde, sloegen de drie toe. Alexis werd tegen de vloer gegooid en kreeg een messteek in zijn hart. "Ik heb hem geraakt", schreeuwde Michaël nog.

Elf dagen na de dodelijke roofoverval werd het trio dankzij een getuige opgepakt, schrijft de krant Le Parisien. De daders waren geen onbekenden voor het gerecht. Ze hadden al een reeks gewelddadige diefstallen gepleegd en ze zaten aan de drugs. De moordenaars bekenden dat ze de gsm van Alexis verkocht hadden voor een schamele 40 euro en dat om wat cannabis te kopen.

Het drietal staat nu terecht voor het assisenhof van Gironde op beschuldiging van moord, voorafgegaan door een gewapende overval. De advocaat van de familie van Alexis wil dat de zaak de nodige aandacht krijgt. "Het gaat hier om een zaak van blind geweld, die niet in alle stilte haar beslag mag krijgen. Het kan alle jongeren overkomen", treedt Corinne Parra, vriendin van de ouders van het slachtoffer, de raadsman toe. Vrijdag kent het trio zijn straf.

http://www.hln.be/ Bron: Le Parisien Foto: Kos

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.