Rotterdams 'Papers-kantoor' wil onafhankelijk onderzoek

Gepubliceerd op 6 april 2016 om 15:20

Het Rotterdamse advocaten- en notariskantoor Ploum Lodder Princen (PLP) wil dat er een onafhankelijk onderzoek komt naar aanleiding van beschuldigingen die zijn geuit tegen het kantoor.

media_xll_37188191-2.jpg

Dat onderzoek zou moeten worden uitgevoerd door de wettelijke toezichthouder Bureau Financieel Toezicht (BFT). De naam van het kantoor dook op in de Panama Papers.


Volgens Trouw en het Financieele Dagblad hebben PLP en trustkantoor Infintax uit Amsterdam dubieuze constructies opgezet voor buitenlandse bedrijven en vermogende particulieren. De kranten noemen onder meer de schijnverkoop van een pand in Ecuador die een transactie van bijna twee miljoen vanuit het belastingparadijs Anguilla moet verhullen.

PLP laat weten met ontzettting kennisgenomen te hebben van de berichtgeving en zich op geen enkele wijze te herkennen in de beschuldigingen. Het kantoor wil zijn naar eigen zeggen goede reputatie beschermen door BFT in te schakelen. De huidige voorzitter van het bedrijf heeft omwille van de zuiverheid zijn functie tijdelijk neergelegd.

Cowboygedrag
PLP is sinds eind 2012 de vaste notaris van een trustkantoor dat banden heeft met Mossack Fonseca in Nederland. Minimaal twee transacties zijn volgens emeritus hoogleraar notarieel recht Martin Jan van Mourik opvallend. Hij noemt het 'juridisch cowboygedrag', waar een notaris zich verre van zou moeten houden.

http://www.ad.nl/ Door: redactie AD Foto:ANP

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.