Dakloze in rioolbuis aan de dood ontsnapt

Gepubliceerd op 6 april 2016 om 15:37

Een van de vier daklozen die in een rioolbuis in Utrecht woont, is woensdagmiddag aan de dood ontsnapt. Een waxinelichtje was gaan smeulen en de vrouw was bijna aan een rookvergiftiging bezweken.

,,Een halfuur later en ze had het niet na kunnen vertellen,'' zei een politie-agent net nadat ze de 35-jarige Evelien uit de rokende buis hadden getrokken. Kleding en plastic zakken hadden toen al vlam gevat.

De levensgevaarlijke situatie werd ontdekt door een fotograaf en verslaggever van het AD, die kwamen informeren hoe het verder moet met het viertal daklozen nadat ze eerder deze week te horen hadden gekregen dat ze weg moesten uit hun zelfgebouwde onderkomen onder de Catharijnesingel. De gemeente Utrecht vond de situatie daar te gevaarlijk.

In eerste instantie leek er woensdagmiddag rond twee uur niemand aanwezig te zijn in het zelfgebuowde 'huiskamertje'. Nader onderzoek in de rioolbuis zelf leerde dat er helemaal achterin toch nog één persoon lag te slapen, mogelijk al bedwelmd door de rook. Omdat de vrouw niet wakker te krijgen was, werd 112 gebeld. Daarna haalde de politie de hele boel overhoop, waarna het vuur geblust werd en Evelien uit haar benarde situatie werd bevrijd. De vrouw was redelijk aanspreekbaar, maar is voor nader onderzoek naar het ziekenhuis gebracht.

http://www.ad.nl/ Door:Ivar Penris Foto:Angeliek de Jonge.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.