President Oekraïne: Nederlands 'nee' verandert niets

Gepubliceerd op 7 april 2016 om 08:58

De 'nee' van Nederland verandert niets aan de houding van Oekraïne. Het land zal de samenwerking met de Europese Unie verder uitbreiden. Dat heeft de Oekraïense president Porosjenko gezegd.

porosjenko_AFP_0.jpg

Dat de Nederlandse bevolking het associatieverdrag woensdag afkeurde, heeft geen invloed, zei Porosjenko in Tokio, waar hij op bezoek is.

'Uitslag is niet-bindend'
"Wij zullen onze beweging in de richting van de Europese Unie voortzetten", aldus de president. Hij bagatelliseerde het belang van het referendum en wees erop dat de uitslag van adviserende aard is en niet-bindend. De stemming in Nederland verplicht tot niets. "We zullen er wel over nadenken", aldus de president.

De Oekraïense politiek is van mening dat het associatieverdrag er moet komen. Zij wil graag laten zien dat het land vorderingen heeft gemaakt sinds de pro-Russische president Viktor Janoekovitsj in 2014 werd verdreven.

Kiesdrempel gehaald
De opkomst van het referendum komt uit op 32,2 procent, is de prognose op basis van de voorlopige uitslagen. De nee-stemmers hebben een grote meerderheid: 61,1 procent stemde tegen het verdrag.

http://www.metronieuws.nl/  Door:RTL Nieuws Foto: AFP

Reactie plaatsen

Reacties

Positivo
8 jaar geleden

De corrigerende tik die de Nederlandse bevolking heeft uitgedeeld is schijnbaar niet genoeg voor dit soort nepdemocraten,nog een paar corrigerende acties en niet luisteren dan opzouten en wegwezen,

Teveel van zulk soort premature uitspraken leid alleen tot meer opstandige gevoelens van de Europese bevolking.
Trouwens, als ik die kop van die kerel zie heb ik er al gelijk een hekel aan.